En ”urvriden disktrasa”, duktiga hundar & löp

Jag har sista tiden jobbat alldeles för mycket och sovit alldeles för lite…så det ska bli skönt med en ledig dag i morgon. Men givetvis finns det ett gäng "måsten" då också…

Efter jobbet åkte jag i alla fall till klubben för att träna varsina rejäla pass med hundarna eftersom de blev åsidosatta igår.

Ida har börjat löpa, så minna misstankar blev bekräftade. Men träningsmässigt är hon som vanligt, väldigt pigg och laddad var hon idag!
Fritt följ väldigt snyggt, i alla fall från min synvinkel….men det är nog dax för en filmdag snart så att jag får se hur det ser ut. Liten aning träner hon, men det är hårfint mellan att hon går tight och att hon ligger på lite för mycket mot mitt vänsterben.
Fjärrdirrigering gick riktigt bra, snygga och snabba skiften. Fast jag kör sällan flera på raken för då är jag rädd för jag kommer att förstöra de fina skiftena. Testar mest bara av någon gång ibland.
Inkallning – snabba starter och eftersom det jag kört med Gnista också gett fina följder på farten så testade jag med Ida också. Ganska bra gick det men jag vet inte, tror att hon väntar på klicket innan hon lägger muskler i inkallningen…Ida är lite för smart, eller eftertänksam. Men det skadar inte att prova ett tag till.
Sättande/ställande under gång går bättre men hon lyssnar inte alla gånger utan chansar, det är främst mellan stå och sitt hon tycker att det är svårt, båda orden börjar i och för sig med s- så jag får försöka hjälpa henne med mitt tonfall också.

Gnista var väldigt demonstrativ med kongen idag, men jag brydde mig inte om det och efter ett tag kommer hon.
Ut-lek började vi med, idag började jag med att skicka vänster, hon vek av en bit innan jag hade tänkt mig så hon kom mot mig men nnär hon såg att jag bara stod och tittade utåt så vek hon av och gick ut bra, jag ropade "bra" och hon kom till mig och fick korv innan jag skickade på andra sidan och här gick hon ut bra, fick kongen när hon kom in till mig. Skickade vänster-bra, korv, skickade höger, bra, kong, skickade vänster, bra. Hon stannade upp på något skick men står jag bara tyst och väntar så fortsätter hon utåt…"bra" betyder att hon får komma tillbaka till mig för att få belöningen.
Fritt följ tyst och bra! Enstaka ljud men då gör vi bara om starten och då är hon tyst. Så himla nöjd är ja å det stora hela, ska man säga något så är det att hon "tappar huvudet" (dvs släpper kontakten och tittar rakt fram) ibland. Men vi slipar vidare…
Apportering mest sitta och hålla fast, sen gå fot med apporten och så slutligen göra ingångar då hon fick ta upp apporten på vägen. Mest "tuggfritt" och det var ju det som var prio ett!
Kvarliggande då jag lämnade ca 25 m i 1-3 min, innan jag gick tillbaka tog jag fram och släppte kongen bakom mina fötter, gick tillbaka, smekte henne, satte henne upp, smekte henne och så klickade jag och hon fick springa och ta den. Hade önskat att hon låg "tyngre", hon lättade rumpan lite ett par gånger…
Inkallning och kvarsittande kanon som vanligt!
Skall har jag ju kört lite med att först säga "tyst" och så står vi stilla en stund (ung 10 sek) innan jag säger "skall" och hon får skälla ett par gånger innan jag klickar och kastar kongen. Idag började jag så ett par gånger och såg till att hon satt still när hon skällde. Sen gjorde jag samma men efter några bra skall sa jag "tyst" HON BLEV TYST! Stod tysta några sekunder innan jag klickade och kastade kongen! Två gånger på raken gjorde vi det här och hon lyssnade på mina ord…eller också var det ren tur!? Vi får väl se…

Grattis säger jag också till Ida-barnen Vicko & Vexxie som denna helg varit och blivit BIR-valp på varsin utställning!!!Röd ros
Duktiga mattar & hussar de har, man blir ju så glad!
Om två veckor ska de sammanstråla i Rättvik på utställningen där, önskar att jag hade kunnit komma men det får bli en annan gång!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s