Norrsken, lek & lite lydnad

Torsdag kväll 28 februari…
Hem från jobbet, tvätta och så ut i kylan…-8 skulle jag tro och ett vackert grönt norrsken över himlen, det är nog det första jag ser den här vintern. Men det är imponerande och vackert när det rullar fram över himlen.

På klubben var det kurs så jag gick först till tågplan varsin sväng med hundarna.

Gnista har ju varit lite pestig ett par dagar och tyckt att hon kunnat leka på egen hand så idag blev det ganska mycket lek som gick ut på att det var hon som skulle komma till mig med kongen. Sprang hon iväg med den eller började cirkla runt mig så sprang jag iväg, ganska snart kom hon efter och då började jag springa baklänges och inte förrän hon hållit upp kongen mor mig en stund tog jag i den. Såg jag tendenser till att hon ville dra sig undan med den så höll jag mig undan en stund till. Jag vill att hon har känslan av "att vilja lämna den ifrån sig" heller än "att bli snodd på den" när jag tar den. När jag får ta den kampar hon emot och efter en stund byter jag mot en korvbit. Jag tycker att det gick bra över lag men på slutet lekte vi lite att jag smög på henne, lekte jag lite med kroppsspråk och så sprang jag ifrån men då var hon inte lika lättflirtad. Efter en stund ändrade jag kroppsspråk till ett glatt och rätt-upp-stående och sa att NU är det boll-lek, plockade fram den andra kongen och höll ut handen, då kom hon med en gång och så fick hon avlämna innan jag kastade nästa gång. Om hon i avlämnandena visade minsta tecken på motvilja så tog jag ett steg tillbaka så att det blev hennes initiativ att lämna ifrån sig och inte jag som tog den.
Det var en bra dag för ett lekpass för då höll jag mig varm.
Fritt följ går bra och jag fixar med positionen i halterna, inga ljud utan tyst, fint och motiverat!
Framförgående laborerar jag med belöningens placering och att hon ska stå still i halterna tills jag klickar, eller säger något. Konstigt att hon inte tycker att stå betyder att stå stilla utan att flytta tassarna när hon går framför mig…hon kan ju när hon går vid sidan eller när hon kommer mot mig?! Kanske inte så konstigt egentligen, har väl tränat för dåligt på det…förståss!
Linförighet blir ju lite ljudligare men jag är inte så bekymrad utan jobbar på som jag gjorde med fria följet, inget jobb förrän hon är tyst!
Inkallning bra!
Skall som igår och det fortsätter att gå bra! Undrar när bakslaget kommer….kommer förståss lagom till det ska visas upp på någon tävling…Blinkning

Ida är lite disträ men väldigt kampglad och samarbetsvillig! Fick hon bestämma skulle hon få hänga i en kamleksak hela passet…
Fritt följ snyggt & prydligt. Hon var yster innan passet så jag bestämde att då skulle här tränas språng-marscher, har ju lite problem med att hon är hoppig. Inte hoppade hon utan sprang med väldigt fint!
Inkallning gjorde jag först lite kvarsittanden som klickades och hon fick springa och ta kongen ur min hand. Jag vill ha snabba starter där hon inte tänker efter om jag ska belöna i springet eller ej. Har jag klickat kvarsittandet så är hon ju redan belönad och har vi fått till ett antal starter där honinte tänker utan bara kastar sig framåt så kanske det sitter i kroppen på henne? Tester i alla fall… Efet några gånger så fick hon göra snabba ingångar, dvs hon är bara några meter ifrån mig och jag kallar in, så klickar jag och kastar kongen när hennes rumpa dimper ner där den ska. Idag såg jag en markant ökning av hennes fart…risken finns ju att hon inte sätter sig ordentligt men det får jag hålla koll på sen, kanske någon annan klickar?
Fjärrdirrigering lite framåt i skiftet ligg-stå…annars ganska bra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s