Äntligen lite träning…

Mycket jobb och bortrest i helgen men idag skulle hundarna få sitt! Båda var väldigt laddade…

Ida
Lek med Izac gick bra, inte busas det så värst mycket men det syns att de trivs med varandra.
Fritt följ är hon bra på, körde bara lite.
Vittringsapportering gick bra idag också! Bara vid ett tillfälle tog hon upp fel pinne, annars nosar hon igenom pinnarna och så kommer hon till den rätta. Idag fick jag hjälp av Micke (Niva) att lägga ut pinnarna så att jag kunde vända mig om. Det gick bra i alla fall!

Gnista fortsätter vara en spjuver…ska jag skylla på det löp som komma skall? Mycket lek blev det i alla fall idag.
Ut-lek började vi med, först gick hon inte riktigt ut tillräckligt men jag behöver bara stå och titta ut så köper hon läget och springer ut som hon ska. När jag ropar "bra" får hon komma in och få kongen. Nu var hon ganska demonstrativ med kongen så när jag fått den och hon fått godbit så skickade jag samma första skick igen och nu gick det alldeles strålande, när hon kom till mig så fick hon korv innan jag skickade på nästa. Sex skick på raken blev det med godis i mellan, avslutade med att hon fick kongen.
Kong-lek mest att hon ska komma in med den innan jag kastar iväg nästa, det gick väl inte så jättebra. Gnista tyckte att hon hade så kul på egen hand. Efter ett tag så gav jag upp, kongarna får vila ett tag för de är helt enkelt föööööör roliga.
Fritt följ med lite ljud, kan ju vara att hon är för laddad efter en för henne stilla helg. Antagligen därför kong-leken inte gick riktigt bra…
Bitstocks-lek blev det då, hon tycker att det är kul också. Körde lite bita och så fick bitstocken bli extern belöning mellan varven. Gjorde då ett par inkallningar med stå som var ganska okej även om jag skulle önskat snabbare stopp.
Appell-lydnaden med kommendering
Linförighet – ljud, släpper, vid ett tillfälle tänkte hon sig framförgående…hmmmm, det finns att jobba på.
Framförgånde – lite mycket "kabooom" ut i kopplets längd och stretande. Stretar man så pass så hamnar näsan nära backen….i alla fall om man är schäfer och då kan man nosa….inte bra. Men bara att slipa vidare på.
Läggande under gång – här kom väl den enda "tian", riktigt snyggt var det! Men även här finns risker, Gnista kan ibland ligga så att inte armbågarna ligger i ordentligt. Men idag var hon i alla fall duktig.
Inkallning – bra…tror jag.
Apportering – satt kvar bra, hämtade bra men ingången var lite nonchig och så sprang hon förbi mig. Gjorde om och då kom hon in men med apporten vilt rullandes i munnen. Usch! MYCKET MER träning!
Hopp-sitt-hopp – okej men hon har ett jäkligt segt sättande!
Platsliggning – med reisenhane som gick bra, lite lång hals och några små skiften i liggandet men varken folk eller hundar är hon intresserad av.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s