Lite trött & oinspirerad

Veckans enda lediga dag idag så efter lunch åkte jag till klubben. Varsin liten prommis med hundarna och sen fixade jag påskriset jag plockat genom att knyta fast små papperssnitslar i gult och orange. Jättevackert! Så nu är det påskpyntat på klubben så det är fint till den "halv-organiserade" träningshelgen…det ska bli kul!

Träningen var ganska oinspirerad idag, i alla fall började jag så. Kunde inte komma på vad det var som skulle tränas…

Ida är laddad och arbetsglad!
Fritt följ trängde ganska mycket idag, men hon tycker att det är kul och vill massor.
Fjärrdirrigering började med ett par skiften och kom då på VAD det var som jag hade börjat träna, nämligen att hon ska backa. Att efter stå kan jag lägga in ett backa för att hon ska tänka bakåt och inte ta det där lilla lilla steget framåt.
Backa när jag har henne mittemot mig och först gick jag mot henne, då backade hon jättefint. Sen gjorde jag samma och sa "backa", lika bra så nästa gång stod jag still och sa "backa" och det funkade också! Så då la jag in ett "ligg", sen ett "stå" och så "backa"…vad säger man! Det funkade OCKSÅ! Duktiga Ida!
Att vara mittemot fortsatte vi med att hon skulle hitta positionen ca 1 m mittemot mig oavsett om jag vänder mig, backar eller går framåt och det gick BRAAAAAA!
De sista övningarna kan kanske tyckas lite onödiga men jag anser att de verkligen är till stor hjälp i träningen av lydnadsmoment…jag får verktyg att verkligen finputsa med!

Gnista
är riktigt gapig, men nu är snart löpet slut så kanske blir det bättre då. Just nu ska det gapas när man kommer ur bilen på parkeringen och det ska gapas på plan om jag är "elak" nog att börja med ett så tråkigt moment som ligga vid sidan! Med gap så är det uppfodrande skall…
Ligga vid sidan med "omvänd lockning", armbågarna ska baske mig vara i backen HELA tiden annars kan vi ju inte börja träna på krypet ju!
Linförighet nja, inte så väldigt bra hon var alldeles för full av spring i bena. Ganska tyst var hon i alla fall, alltid något.
Bitstockslek fick det bli sen, jag tröttnade på att försöka "jobba emot" Gnista utan bestämde mig istället för att jobba "med" henne och nyttja hennes energi istället för att försöka hämma den. Så vi lekte bevaka-bit-släpp…lite smådåliga släppanden men man behöver inte bråka med henne utan mest påminna. Efter en stunds lek så la jag bitstocken som extern belöning i nedanstående övningar.
Inkallning med och utan stå med bitstocken bakom henne, ganska okej men vid två tillfällen sprang hon på tok för många steg. Den första gången tog jag tillbaks henne till startplatsen och gjorde om men då blev nästa ställande ännu sämre så då tog jag tillbaka henne till stå-platsen, sa stå, lämnade henne och när jag var på min plats sa jag stå igen och klickade så att hon fick ta bitstocken. Nästa försök fick vi ett bra ställande. Tror alltså att taktik två var bättre.
Läggande under gång ganska bra men hon sätter sig för tidigt när jag kommer tillbaka, får jobba på det.
Fritt följ jättebra, det känns som om hon sätter sig bra men jag får låna lite ögon i helgen så att jag inte bara inbillar mig…
Platsliggning brevid bitstocken, tre gånger och i några minuter per gång. Lite rump-lyft men annars bra, jag tycker att hon ligger jugnare ju längre hon får ligga så det ska hon nog få göra. När jag går tillbaka sätter jag henne och går några steg fot innan hon får klick och ta bitstocken på marken.
Ett träningspass som började dåligt blev i alla fall bra när jag började jobba med istället för mot! Men nog är hon bra demonstrativ nu den där Gnistan!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s