Påskträning

Så var det påsk och åter igen så samlades lite träningssugna på klubben. När klockan var halv elva var vi bara två men så började de droppa in så vi blev nog tio totalt. Trevligt!

Gnista
Budföring med Ullis och Sol, började med att köra förare till mottagare, klapp, fotgående med mottagare, kastad kong, slut. Sen la jag på en sträcka så jag lämnade Gnista hos mottagaren, gick iväg och ställde upp mig, mottagaren fick skicka på "marsch", hos mig fick hon sätta sig fot och få en klapp, skickade tillbaka på "marsch", så avslut som ovan med fotgående och kastad kong. I morgon ska gag nog lägga på en sista sträcka…eller rättare sagt en första sträcka…eftersom det funkade så bara idag. Kanske länger jag sträckan också…får se.
Sökmarkeringar på plan med egen rulle, en figge på vardera sida. Lite ofokuserat kan jag tycka men hon tar rullen. Hade lite svårt att sitta före skicken och så skulle hon äta snö…grrrrr… Ska ha med osttuberna i morgon, hade ju köpt nya som jag glömde hemma.
Bitstockslek som jag har gjort de senaste dagarna och det tycker hon är kul! Sen bitstock som extern belöning och det funkar kanon!
Fritt följ ganska bra.
Inkallning med stå hon slarvade först med att sitta en bit från backen. Eftersom hon inte så gärna ville sitta idag kanske det var löpet…? Får ta med mig det och kolla i morgon. Men ställadet struntade hon i första gången, gjorde då som igår och tog tillbaka henne till "stå-stället", lämnade henne och ställde mig på "min" plats, sa stå och klickade så hon fick springa och ta bitstocken som fanns bakom henne. Gjorde sen om och fick då ett kanooooon-ställande!!! Ett av hennes bättre någonsin! Duktig tjej!

Ida
Sökmarkeringar på plan, lika som jag gjorde med Gnista. Ida tycker att det räcker med att hon ser figgarna så tar hon rullen, gjorde då om och då gjorde hon rätt. De flesta skick fick jag göra om eftersom hon tog rullen för tidigt så det tål att jobbas på. Kanske hittaövningar ett tag med konglek så hon går fram och kollar figgen först? Att ta rullen har hon i alla fall inte problem med!
Fjärrdirrigering med backa nu har jag rört till det i damens huvud! Idag skulle hon bara backa när jag sa sitt…så det blev till att träna sättanden. Men det är ingen fara, med träning kommer hon att hålla reda på vad det är hon ska göra och lyssna ordentligt! Det är "bara" att se till att vara noga med att belöna rätt…

En rottisvalp (Keeponix Caos?) kommer att flytta hem till Ullis om några veckor och på youtube finns en film på valpens pappa. Vilken härlig lydnad! Visst ligger han lite långt fram i position men ändå…jag älskar "trycket" och glädjen!Mycket glad

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s