Markeringsövningar i vintersolen

Idag var vi tre som var igång direkt vid halv elva och vi började med sökövningar, två pass och så grillade vi korv innan det blev en skvätt lydnad också.

Ida
Markeringsövningar
och eftersom hon har tagit rullen bra rent tekniskt MEN tyvärr lite för tidigt så skulle hon få sex skick. De två första inga markeringar utan bara kampa med kongen så fort hon kom fram. Nästa två markering med egen rulle och påvis med konglek. Så de två sista lek när hon kom fram till figgen. Det första skicket så tog hon rullen halvvägs fram till figgen men jag skickade om och då lekte hon bra, andra gick bra så också resten av skicken. Det känns som om hon har en bra laddning på påvisen och är motiverad att ta sin rulle så det ser bra ut.

Gnista
Markeringsövningar
ville jag att hon skulle ta egen rulle och göra påvis sen med räkost. Första skicket hade hon inte hjärnan med sig utan sprang ut och åt snö…tog tillbaka och fick skicka om ett par gåner med samma resultat. Hmmmm, tog in henne vid sidan och så påminde jag henne om att rullen fanns där, hon fick ta den i munnen och så skickade jag om och då gick det bra. Bra påvis. Övriga skick var okej, alltså hon tog rullen men vid ett par tillfällen så skulle hon äta snö först. Nu tycker jag att snön gott kan försvinna…men egentligen är det inte snöns fel utan hon är helt enkelt inte tillräckligt motiverad på uppgiften så jag får försöka jobba på det…

Fritt följ-sättanden
så fick man sig åter igen en näsbränna…jag SKA INTE träna fritt följ själv!!!!!! Tyvärr har jag tränat bara själv i stort sätt eftersom tiden och orken inte har räckt till för gruppträningar och hon sätter sig inte ordentligt. Trist men det är mitt eget fel!
Budföring nosigt…


Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s