Mest spring idag…

Ledig dag, ganska skönt men det hade ju kommit en massa snö! Så inte inbjöd det till någon vidare bra lydnadsträning inte…

Gnista
Ut-lek gick si sådär, hon går för det mesta bra ut med fin fart men så rätt vad det är så kan hon stanna och äta snö först…suck! Körde vår lilla vända två gånger och den andra gick det bättre. Andra omgången tänkte jag lägga in "flying" på andra skicket men då fick jag ett stopp efter ca 10 m innan hon fortsatte, däremot på tredje "smet" hon på flying på eget bevåg och då blev det minsann inga stopp…hmmm…sen fick det vara slut på flying och kongbelöning blev det hos mig efter varje skick istället.
Uppletande första två gångerna med bara ett föremål, bra ut och bra in…lite slarv i att hon släpper, men utan föremål i min hand ingen belöning så det blev bättre. Sen la jag ut ett föremål i varje hörn ett par gånger, hon tänkte byta första gången men bestämde sig att ta det föremål hon hade och springa in med till mig, bra! Efter ett par sådana la jag ut fler föremål och det gick bra det med, en gågn stannade hon och tänkte byta föremål men tog ändå upp det rätta och kom till mig (det var nog mer tur att föremålet hon tänkte byta till var mindre behagligt att ha i munnen än att hon valde att göra "det rätta"). Avslutade med ett par "ut-skick" då det inte fanns något föremål i rutan och när hon var ute på djupet och letade ropade jag "bra" och hon fick komma in och ta kongen. En idé är att jag ska få ut henne vare sig hon tror att det finns grejer eller ej utan för att jag vill ha ut henne. Det gick i alla fall BRA och hon sprang ut utan att tveka!
Bitstockslek bevaka-bit-släpp, vill ogärna släppa men hon är för söööööt!Blinkning
Inkallningar med bitstocken som externbelöning bakom henne och det gick jättebra, lite slarv i avsluten då hon satte sig lite snett och sent!

Ida
Ut-lek då jag la ut kongen på skick 2 men skickade först på skick 1 som hon kan. Lite tveksamt ut eftersom kongen låg åt andra hållet men ut kom hon, ropade "bra" och så fick hon komma och göra "flying" på skick 2 och då var det riktigt bra fart! Andra gången jag gjorde detta fick hon också flying medan den sista och tredje gången tog jag in henne innan jag skickade och det gick också bra!
Uppletande först med ett föremål och sen två för att sen återgå till ett. Första skicket var det en svart handske och Ida ut som en raket och sen bra tillbaka. Sen la jag ut handsken och en ljus barn-gympadojja som inte syntes så bra i snön, Ida var snabbt ut och hämtade handsken bra men sen hade hon inte en aaaaaning om vad hon skulle göra. Jag gick ut i rutan och "matade ut" henne tills hon fick skon i näsan och tog den. Sen körde jag några gånger med bara skon och det blev bättre för varje gång så hon satte på den där näsan när det inte gick att lösa med ögonen….Blinkning

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s