Årets första tävling avklarad

Ida var som sagt anmäld till lydnadstrean idag det var inte vår dag…hon var inte alls laddad och kändes osäker. Kan vara att jag inte är så lugn och harmonisk själv efter allt strul som pågår i livet. Vi var i alla fall där och vi var med och dagens resultat är det bara att ta med sig till nästa tävling och göra det bättre då!
Sittande i grupp satt halvtid men sen såg hon lite osäker ut, sneglade på den andra hunden, slickade sig om munnen och så la hon sig ner. Jobba på säkerhet i momentet, har tränat för lite med andra hundar.
Platsliggning hon la sig på första kommandot men när hunden bredvid fick ett par dubbelkommandon så satte hon sig igen men la sig när jag sa ligg igen.
Fritt följ hon kändes inte med, inte alls som hon brukar. Stegförflyttningar och vändningar på stället sega. Här är det nog min egen sinnesstämning som ställer till det, hon är ju känslig för det.
Sättande under gång ställde sig så fint… Jobba på säkerheten i momentet!!!! Att hon ska LYSSNA på VAD jag säger!
Inkallning med stå och ligg Dålig fart och uselt ställande och läggande. Hon har ju inte världens fart men hon är duktigare än så här, så jag sänkte även här.
Rutan dålig fart till rutan med ett par stopp…hon KAN bättre!
…sen bröt jag för det kändes meningslöst att fortsätta när inte momenten funkade och hon blev ju inte mer taggad av det (inte jag heller). Hela tävlingen kändes orättvis not Ida, hon hade inte rätta förutsättningarna så matte får ta sig själv i örat, ta sig i kragen och göra BÄTTRE nästa tävling!

Gnista  fick först lite utlek…men jag tror att den senaste veckans inaktivitet har gjort henne obstinat! Hon tänkte minsan inte gå ut på djupet! Hon skulle nosa, kolla på andra sidan stigen och jag föll i fällan att säga "ut" igen när hon hade sina stopp…dumt! Visst fortsätter hon ut en liten bit men långsiktigt är det katastrofalt eftersom nästa skick inte blir bättre utan stoppen finns kvar. Efter ett litet tag kom jag i alla fall på mig själv och bestämde mig för att göra om och bara stå och vänta, inga ut-kommandon utan bara vänta tills hon bestämde sig för att ta sig ut på djupet var enda sätter att få någon belöning. Ganska omgående såg jag resultat…
Skall med tystnad – skall, för idag slutade hon skälla lite tidigt. Försökte därför belöna när hon skällde bra men det är svårt, lätt hänt att belöna när hon lägger av eller minskar i intensitet… Får försöka vara noga med det!
Kryp först bara ligga och bli retad med korvbit som hon inte får försöka ta förrän jag klickade. När hon väl fick ta den så var hon väldigt korpig så man fick hålla reda på fingrarna. Några förflyttningar vid sidan, små steg men hon hamnar gärna framför mig, inget ovanligt problem hade samma med Jethro. Testade att lägga kongen till vänster om oss och ta ett pyttesteg och det gick bra när hon väl tittade på mig istället för kongen.
Utlek på plan funkade inte alls, Gnista fattade inte alls vad det var jag menade…konstigt vad saker kan försvinna på en vecka… Efter ett tag la jag ner det och testade runda stolpen istället då den hade tinat fram. Började på ca 10 m och det kom hon ihåg. Duktigt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s