Solsken & träning

Ledig dag och efter lunch åkte vi till klubben, solen sken riktigt skönt så det blev en hel-eftermiddag där!
Först fick gick Henrik och jag en prommis med hundarna i skogspartiet, de fick varsin liten "hittaövning" på Henrik som de löste bra även om Gnista tyckte att det var såååååå orättvist när Ida skulle få sin så hon satt vid sitt träd och gapade. Eftersom vi har lånebil så fick inte Ida träna idag för jag är rädda att Gnista hade rivit bilen av frustrationen och hade hon varit uppbunden så hade hon gapat så det var inget alternativ. Så Ida fick ligga uppbunden ute eller också leka med Gnista i pauserna och det tycker hon är ganska okej även om det syntes att hon också ville träna…

Gnista
Budföring med Henrik, inte det ultimata men Henrik fick vara delaktig och tyckte att det var kul och DET var det som var viktigt! Hon springer till honom på "marsch" men har väl lite svårt att lyssna på hans "fot", kommer i alla fall in till hans sida efter några kommandon och så går hon fint vid sidan där tills han säger "bra" och kastar kongen. Sprang på honom lite buffligt några gånger men det blev bättre…men som sagt det var inte momentet som finslipades utan att Henrik skulle tycka att det var kul att träna hund.
Platsliggning under eftermiddagen fyra stycken varav tre var bra och en reste hon sig på. Men då la jag om och då låg hon kvar. Henrik fick gå som störning och runda henne, gången hon gick upp så var det det som blev lite mycket men annars var det okej. Tycker att hon är lite orolig och gnyr liten aning…bara att träna på alltså.
Skall var bra idag, bättre intensitet i skallet så det var lättare att belöna näg det var bra och inte när det började glesas ut. Bra tystnad för det mesta, började skalla för tidigt en gång och då sa jag att det var fel och så gjorde vi om det hela från början och då gick det bra. Första skallet lyfte framtassarna lite idag, bästa att hålla koll på det!
Kryp ganska bra men hon skällde en del, tyckte att momentet var såååå segt och längtråkigt förståss. Men hon har en bra teknik i alla fall och det är väl bara att bygga vidare på det…eller förresten…hennes svaghet är att hon har "luftiga armbågar" så det får man ha koll på. Idag blev det ju mest belöna att hon tyst låg vid min sida och ett litet litet TYST krypsteg då och då…
Framförgående ganska okej men hon ligger på ganska hårt och så vänder hon upp men det putsar vi på…nolla för att hon kommer upp jämsides får vi i alla fall inte.Blinkning
Kommenderingsträning i inkallning och hopp då Henrik fick stå vid sidan och säga "kommendera" många gånger. I början tjuvade hon men sen väntade hon så det får vi träna mer.

Henrik var i alla fall jätteduktig och han fick gå fot med Gnista sen och det funkade så fint, jag blir så glad när jag ser att han tycker att det är kul och Gnista sköter sig med honom…men klart, han har ju kongen…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Solsken & träning

 1. Kim skriver:

  Så gulligt att du låter Henrik vara delaktig!
   
  Cirkusliv

 2. Det lekande folket skriver:

  Vad kul med en träningskompis/son! Förstår nu när jag läser i din blogg varför du, som alltid annars brukar synas på klubben, försvann några dagar. Resa och pajad bil, fy så surt.
   
  Och ja, kanske är det en rapportbovve jag har fått? Fast jag har ingen mottagare. Mamma är ju inte sååå intresserad. Var finns den där perfekta lagomt hundintresserade killen?
   
  Vi ses (fast jag tar det lugnt med sjuka Mosse några dagar).
   
  /Anna
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s