VÅRVÄDER, liten uns träning & kurs

Slutade halv fyra idag så Henrik och jag var hem en snabbis och bytte om innan det var dax att åka till klubben. Solen bara gassar och det är otroligt skönt ute, snön minskar för varje dag, fåglarna kvittrar och planerna torkar så sakterliga upp. Först en liten skogsprommis med hundarna och sen fick sig Gnista ett litet lydnadspass.
Gnista har varit sorgligt underaktiverad ett allt för långt tag nu och det märks! Visst har hon fått göra saker men inte har jag haft hjärnan med mig och det MÅSTE man ha med henne ifall det ska bli någe bra av det! Så en sväng på plan fick hon..tyvärr började jag utan hjärna men det känns som om den kom ikapp mig mot slutet…Blinkning
Fritt följ och inkallning, inte alls bra för jag var ogenomtänkt med VAD det var som skulle tränas och Gnista gapade mest uppfodrande. Sen började jag med lite kryp och det var också gapigt, belönade med utlagd kong. Inte rätt upplägg idag så jag tänkte om och la lite tryck på henne istället. Alltså var det ligga still som gällde och fladdrade hon så sa jag ifrån medan om hon låg bra smekte jag henne.  Sen satte jag fram vänster fot INNAN hon fick krypa så att hon hamnade vid den foten efter steget och inte framför mina fötter. Smekte henne lugnt när hon gjorde rätt och sa ifrån om hon började gaffla eller bli för skruvad. Tycker att hon började förstå vad jag var ute efter. När hon lugnade ner sig var kryptekniken bra medan hon skuttade med bakbenen eller lyfte armbågarna när hon blev skruvad.
Att hon är skruvad tycker jag i sig inte är någon fara, gäller "bara" att ha kontroll över det hela…
Budföring med Henrik gick bra idag också. Får ta och prova med en vuxen snart.Ler

Innan jag skulle dra igång kursen kom Idas dotter Vega med husse Jan….hon är, som alla Idas barn verkar vara, väldigt social och glad! Man blir ju bra sugen på en hoffe till när man ser en så trevlig "hoppawart"!Mycket glad

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s