Skogsprommis och hundträning

Idag fick jag äntligen tid för lite hundträning men först en skön promenad i skogen. Det är en del snö kvar där, ½-metern på sina ställen men håller värmen i sig så kommer det att gå fort. Hundarna tyckte också att det var skönt och eftr prommisen åkte kaffe och macka fram och så var det bara att njuta!

Åkte sen till klubben och tränade lydnad, hundarna fick flera korta pass var och då hann jag med en hel del.

Gnista satte jag ihop appellprogrammet lite grand och det funkar ganska så bra, svaga punkten är platsliggning men skulle det trots idogt tränande vara svagt tävlingsdan så kan jag ju alltid avstå det momentet.Det finns ingen anledning att chansa i det momentet tycker jag!
Linförighet ganska okej även om det kan bli betydligt bättre!
Framförgående stretar men det funkar så poäng skulle jag i alla fall få…
Läggande under gång BRA! Snabbt och fint läggande och hon ligger kvar.
Inkallning BRA, inga startskall idag. Svaga punkten är nog om hon sätter sig ordentligt eller håller rumpan ett par cm ovanför marken och det är ju svårt att hålla koll på när man tränar själv.
Apportering bra ut, bra gripande men travar in. Ska just nu inte göra några drastiska åtgärder men trixa lite kan jag ju göra…
Hopp-sitt-hopp okej, sättandet har blivit bättre men är inte riktigt så bra som jag vill ha det eftersom hon är lite seg med att få ner rumpan.
Handtarget har jag inte kört förut men Gnista lärde sig det snabbt! Sen gjorde jag övningen lite svårare genom att sätta henne ca 10 m bort och så ropa på henne ("kom") och hon fick komma och dutta nosen mot min vänstra hand. Tänkte att det kan ju vara användbart i sökträningen någon gång (Lotta har jobbat med det för att Krazy inte ska springa på flying på egen hand).
Lite saktagående ömsom…trixar vidare men nu var det ju ett tag sen vi körde det sist…
Kryp bäst funkade det idag när jag la henne, kastade en liten korvbit till vänster om henne och så tog vi små krypsteg.

Ida
Fritt följ ganska bra.
Rutan då det är farten som tränas, jag klickar när hon springer genom rutan och belönar med kastad kong på andra sidan så hon alltså springer igenom rutan. Jobbade med korta avstånd så jag skulle kunna kasta kongen bra genom rutan.
Inkallning bra fart, långa och släta.
Framåtsändande först ett par omgångar saktagående och sen framföring+galopp+saktagående och det gick riktigt BRA!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s