Spår, slalom & liiite lydnad

Henrik har fortsatt lagt spår åt Gnista och hon jobbar jättefint. Apporterna markerar hon också bättre och bättre och eftersom det är MÅNGA i spåren så blir det många belöningar. Idag var det lite svårt underlag, tort och där många har gått, sen ut på appellplan men hon jobbar på väldigt bra och jag lär mig bättre och bättre att känna när det är spåret och inte för är hon i spåret så ligger hon på ganska ordentligt och konstant medan är hon av spåret eller har svårigheter med det så är det lite flyktigare. Så är jag tveksam är det bara att hålla emot och följa med när jag har bra tryck framåt.

Ida har fått göra den agilityövning som fanns beskriven i senaste numret av Canis, att ställa hinder på ett triangelspår sen belöna efter varje och ställa upp i raklinje för nästa sen utan kommandon låta hunden jobba på nästa. Jag läste om övningen och såg att det vore perfekt för slalom då Ida är ganska bra på det MEN har riktigt svårt när jag rör mig på "fel sida". Så tre "fyror" ställdes upp och så började vi först medurs så jag var på "rätt sida", det gick jättebra och hon löste övningen självständigt och bra. Efter ett par varv bytte vi håll och jag var på "fel sida" och det gick också ganska bra tycker jag. Lite tveksamt när jag började gå/springa med henne men över förväntan i alla fall.
Ida tyckte i alla fall att det var JÄTTEKUL och hade bråttom mot agilitybanan när vi styrde stegen dit!

Gnista fick sig sen lite lydnad…nja, inte så mycket alls förresten då vi började att "runda stolpen" som gick jättebra. Full fart! Så tänkte jag mig lite ingångar men då började hon med att bjuda helt andra saker…läggande, skall, sättande, runda stolpen, så till slut ingången….men hon var bara såååååååå söt när hon försökte med allt möjligt.Mycket glad
Lite fritt följ blev det sen och det var väl lite si och så med, måste jobba med med häger/vänster halterna. Sen kan jag önska att hon inte "tappar huvudet" alls, för nu gör hon det ibland och det gillar jag ju inte.
Skall funkade bra men första gången så lyfte framtassarna lite första skallet.
Kryp avslutade vi med och där la jag henne, slängde iväg kongen en bit till vänster om henne och så fick jag hålla henne lite i halsbandet så att hon inte kröp iväg för snabbt/högt/framför mig och då gick det bra. Sen gjorde vi några att hon bara låg brevid mig och höll kontakt innan jag klickade.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s