”Ut-lek”, lydnad, agility & kloklippning

Idag åkte Henrik till Flen, alltid lika tråkigt för mig…men snart är det sommar och då ses vi igen. Flyget gick vid 10 och sen åkte jag till Frösö-rutan och turades om att köra "ut-lek"/tomslagsträning med båda hundarna.

Gnista fick tre omgångar ut-lek, första fokuserade jag på att hon skulle gå rakt ut från mig och ÄNDA ut till den punkt jag tänkt mig. Det gick hyfsat MEN hon har stopp då hon tittar på mig och undrar om det inte räcker…då står jag bara tyst och väntar sen ropar jag "bra" när hon har fart utåt. Ett annat MEN är att hon inte gör framslag utan går tillbaka i samma spår i stort sätt även om jag kastar kongen framåt/utåt. Andra omgången var det framslag jag la tyngden på, men också skogslydnaden blev inkluderad eftersom jag gick med henne brevid mig på "här" ut ca 25 m i rutan och så skickade jag på "ut" och när hon var där jag tänkt mig så ropade jag "bra" och kastade kongen framåt/utåt så den hamnade på ytterkanten. Tycker att det funkade ganska bra. Sista omgången försökte jag få både djup och framslag och det gick bra på första men det andra tog det lite tid att få ut djupet, men framslagen hade blivit bättre.
Första omgången ca 8 slag, andra ca 6, tredje 2 (men andra fick hon springa några gånger innan hon var ute vid min "vändpunkt". Hon orkar bra och jag jobbade med att ha lite ordning och reda innan starten.

Ida fick två omgångar ut-lek och jag tyckte att hon jobbade riktigt bra, men första skicket såg det ut som om det var figurant hon sökte men sen började jag gå ut med henne brevid mig och skicka från ca 25 m. Körde likadant båda omgångarna och mot slutet av den andra så tjuvade hon från mig så jag är helnöjd med resultatet.

Åkte till klubben och drack lite kaffe, inte många själar där trots strålande solsken och sommarvärme. Några var där i alla fall så man fick lite social samvaro.

Sen fick Gnista komma ut och jag körde igenom appellmomenten. Lite gapig i i linförigheten av förväntan på framförgåendet, men jag tog sen tag i framförgåendet och la kongen bakom och gick ifrån den och då gick hon väldigt bra. Sen fixar hon skiftet från framförgående till läggande inder gång bra, inkallning bra, apportering okej, hopp sitt hopp brister i sittandet!
Så jag tog och jobbade med sättandena…något jag borde ha gjort för LÄÄÄÄÄÄNGE sen! Så jag provade att gå baklänges och väntade på frivilliga sättanden. Först provade hon med stå och ligg för det har vi ju gjort förut men efter ett tag förstod hon vad jag ville, får fortsätta jobba så!

Ida fick en prommis och lite agility, först samma slalomövning som igår och den gick bättre ändå idag och hon brydde sig inte så mycket om att jag var på "fel sida" om henne. Sen tog hon A-hindret några gånger och jag får nog lägga kongen nedanför på andra sidan så att hon håller nere farten och inte missar kontaktfälten. I balansbommen måste hon också bromsas, nackdelen med långbenta hundar…Blinkning Så fick hon ta däcket och en "4-slalom", däcket tycker hon är kul men sen gällde det att bromsa in för slalomet och det behövde hon några försök för att fixa. Slutligen satte jag ihop hela slalomet så det blev en 12-pinnars och det fixade hon fint men det märktes att hon då var lite trött i huvudet för ett par gånger fuskades det men då bröt jag och hon fick göra om.
Hon är så glad när hon får köra agility! Kul att se!

Så fick hundarna varsitt dopp i bäcken och sen var det en välbehövlig kloklippning innan vi åkte hem.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s