Heldag med hund

Kl 10 hade jag valpkurs, inte många själar där men tyvärr måste jag ta till helgerna nu när nya schemat på jobbet drar igång. Jag är nämligen schemalagd 15.30-22.30 i stort sett varenda vardag, uruselt…speciellt om man ska ha kurs också. Sen hade jag nästa kurs, tävlingskursen, 17 så det blev några timmar med fika och träning av de egna hundarna.

Ida fick först en prommis med brochan Izac, blondinerna var det full fart på idag för efter gårdagens värme var det nämligen lite kallt idag. Sen fick hon gå stegen ett par gånger innan det var dax för platsliggning med Izac, han ska ju tävla i helgen! Det blev nog 5 m och förarna på 50 m och det gick såklart bra, blondinerna skulle kunna legat halva dan om det så behövdes.Blinkning Kul att de ena stunden kan springa ihop för att nästa ligga fin platsliggning, då har man av och på-knapp och förmåga att sortera.

Efter en paus fick Ida ett agilitypass, eller mest var det matten som fick jobba med sin handling. Måste bli bättre på att hitta ett bra och genomtänkt "handlingssystem" det ser ju så snyggt ut….och jag gillar ju när det ser snyggt och elegant ut…
Jag ställde i alla fall upp ett staket med tre hinder och en hinderbredd i mellan, Ida fixade det jättefint och jag fick till handlingen ganska bra (tror jag) med både höger och vänsterhandling. Sen utökade jag staketet med däcket, lite svårare men det gick bra det också.
Gungan fick hon också och den funkade fint, första gången hon tog den stod den lite ostadigt men det bryr inte hon sig om.
Duktig flicka!

Gnista fick först en liten prommis och ut-lek på gamla vanliga stället, stopp första skicket men sen gick det bara bra!
Så jobbade jag en del med linförighet under båda hennes pass, just att gå från linförighet till framförgånde har hon ju lite svårt för eftersom hon laddar för framförgåendet och det blir då till viss del ganska gapigt. Efter långa linförighetspass så fick hon få framförgåendet men där tog jag bort belöningar så de blev betydligt färre. Hon är ju så laddad och ligger på hårt så hon fick gå ett antal vändor innan hon fick kongen. Ett par gånger la jag den bakom oss så hon fick gå ifrån den och då blev det såklart belöning första vändan. Försöker få henne att stanna rakt genom att göra flera stopp och inte klicka förrän hon står rakt och tittar framåt.
Inkallning gick ganska bra men några gånger gick hon upp när jag sa nonsensord. Varierade med att kalla in och att klicka sittandet.
Läggande under gång ganska bra men en gång blev hon stående. Sen kan jag tycka att hon ligger lite "luftigt" med armbågarna ibland.
Platsliggning en gång själv och jag lämnade ca 10 m, hon har ju svanhals ibland men hon låg bra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s