Jobb, jobb, jobb, lydnad & SÖÖÖÖÖÖK!

Har jobbat ganska mycket så hundträningen har fått stå tillbaka lite grand, men igår blev det ett pass lydnad och idag fick vi till ett pass sök och så en del lydnad.

Ida fick ett par sökslag idag! Det var nog över ett år sen sist tror jag men jag gick ut hårt och ville ha markeringar på djupet med egna rullen. Nu har ju Ida en riktigt dum och idiotisk matte….som inte såg till att hunden var ordentligt rastad INNAN söket! För första skicket gick hon ut bra på djupet, tog rullen hos figgen och efter ca 20 m så blir hon bajsnödig, släpper rullen kommer till mig och jag skickar om. Då går hon ut fint, tar rullen…efter en slick på figurantenBlinkning. Bra tillbaka och snabbt ut på påvis där hon kampar bra med kongen. Transporten till stigen ligger hon mest före mig och snusar in andra sidan…påminner henne vart hon ska vara men gör ingen större affär av det idag. Ställer upp och ska skicka och då tjuvstartar hon, men inte heller det bryr jag mig om för lydnad kan jag plocka in när som helst på Ida. Det är snarare kul när hon tar för sig lite grand. Men när hon tjuvstartade kom hon av sig lite och började efter ca 10 m nosaGenerad…alltså hade hon inte riktigt rätt fokus så jag ska vara noga med skicken i alla fall! Skickade om och då for hon ut jättebra, markerade bra, kom tillbaka bra och gjorde ett toppenfint påvis. (Körde enbart lösa påvis.)
Sen fick det räcka för idag, hoppas att vi kan få till sökträningen lite mer frekvent framöver!
Lydnad har tjejen också fått, framåtsändande – som en tavlaMycket glad, fritt följ – lite trängande mellan varven men oftast bra energi i det, inkallning med och utan stå/ligg – huvudsaken är att hon har bra fart och stå/ligg försöker jag bara lägga in när den är det, fjärrdirrigering – jaha, det som jag var ganska nöjd med men nu har jag upptäkt att det kan bli bättre!Ler Skiftena sitt-stå, stå-sitt, ligg-stå,
ligg-sitt (tror jag det var) gör hon bra MEN i skiftet stå-ligg och sitt-ligg rör sig framtassarnas position. Jag vill att framtassarna är kvar på samma fläck i alla skiften, alltså hon rör inte på dem. Får ta och trixa vidare där. Okej det är inga stora förflyttningar men jag vill träna för full pott!

Gnista skick sex skick på söket, egen rulle skulle hon ta. Första tre skicken var figuranterna halvvägs ut i rutan övriga på djupet. Belöning var smaskig renköttsost, som vanligt men Gnista vill inget annat ha, så är det bara och det har Gnista bestämt…Blinkning
Första skicket rundade hon bara figgen innan hon kom tillbaka, skickade om och då tog hon rullen bra, bra påvis. Tog henne kopplad tilbaka till stigen sen koppar jag lös och går de sista metrarna fram till skickpunkt okopplat under lydnad, det var så länge sen vi körde så jag ville inte trassla med lydnad också. Andra skicket bra ut, bra markering, bra påvis! Tredje skicket bra ut, bra markering, bra påvis. Fjärde skicket bra ut, tendens till att ta rullen liiiiite långt ifrån figgen, drack vatten på det lösa påviset men sprang sen till figgen. Femte skicket bra ut, bra markering, drack vatten påväg ut på påvis men fortsatte sen ut till figgen. Sjätte skicket fick bli en hittaövning, bara ut och smaska ost och så bli matad tillbaka till stigen.
Summa summarum är att hon springer BRA och VET vad det är hon ska göra så jag är jätte nöjd! Nästa gång ska vi nog jobba med systemövning/hittaövning så att hon får smaska tubost hos figgen med en gång. Inte för att det är problem med avståndsmarkeringar men det fanns det ju små tendenser så jag försöker förebygga.

På lydnadsfronten har jag försökt jobba med position – det går hyfsat även om det är en bit kvar, inkallning – bra, platsliggning – har jag jobbat med själv och det går okej, men när hon fick ligga så att hon tittade på IPO-gänget så gick hon upp ett par gånger. Inte för att hon laddar utan snarare att det är så mycket som händer som hon kan titta på att hon glömmer sig. Två gånger gick hon upp innan hon låg kvar bra. Skall – jättebra!!!!! Körde som mest tyst-skall-tyst-skall-tyst och det var för en tia! Ja i alla fall från mitt perspektiv…Mycket glad
Helgens genombrott har i alla fall varit i saktagåendet och krypet! Saktagående har jag inte tränat på länge eftersom det inte har gått framåt, jag hade inte fått henne att förstå vad jag ville eller att få henne att behärska sig. Så igår gick jag upp på övre plan där oranga  stora väg-koner finna uppställda som grupp. Gjorde först inkallning sträckan och gick sen fot tillbaka, vände upp och så fick hon stå framför mig, kastade kongen bakom oss och väntade tills hon tog ett steg framåt-klick-varsågod och ta kongen. Fortsatte så och NU funkade det ganska bra! Okej, inga längre sträckor men fastän jag inte har något utlagt framåt har hon en ganska bra riktning och kongen bakom försökte hon inte tjuv-ta! Gjorde likadant idag och vi var uppe på 5 m! Det kändes riktigt bra, det är såhär hon kommer att förstå vad det är hon ska göra!Mycket glad
Kryp med kongen kastad till vänster om henne, bara något steg ännu MEN dagens bästa var att hon tog små steg och när jag svängde liiiiite vänster jobbade hon bakdelen men små, små steg! Duktiga, duktiga hund!
Runda stolpen, jättesnabb och några ställanden på tillbakavägen då jag bara sa stå och kastade kongen på en gång. Det viktiga är inte ståendet utan inbromsningen. Jag vill att hon ska ha hög fart och inbromsningar där hon verkligen tar i.

Nu är jag vansinnigt trött efter att ha jobbat nätter fredag och lördag, eller i alla fall 18-03. Det värsta nu är att det är ju ljust när man åker hem och solen håller på att gå upp och då är det INTE lätt att sova.

Go’ natt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s