Jamen är man NÖJD eller….?!

Äntligen en dag med ordentlig hundträning!

På eftermiddagen åkte jag till klubben, gick en prommis med hundarna till ån så de fick bada lite och så tog jag med ett gäng uppletandeföremål och gick med båda hundarna till uppletanderutan. Band upp dem och så fick de se på när jag gick "ramen" och kastade in föremål. Sju föremål och de såg bara när jag kastade de två första. De första tre fick Gnista ta och det gick fint, hon höll dock på och bytte och stökade vid ett tillfälle men så tog hon i alla fall det hon haft från början. Sen fick Ida ta ett föremål och det gick bara bra, snabbt ut och snabbt in. Så fick Gnista ta två föremål och det gick bra. Ida skickade jag för att hon skulle ta sista, hon gjorde två jättefina slag men tog det inte och eftersom det inte fanns någon vind och det var riktigt varmt så var jag ändå nöjd med det. Alltså fick Gnista ta in det sista som hon gjorde finfint!

La sen fyra föremål på rad utåt till Gnista, det första sprang hon över och tog det andra men på vägen tillbaka stannade hon och bytte. Hon fick inte "betalt" för det utan jag tog det bara och så fick hon inte belöning förrän hon plockat in det föremål hon släppt. De två följande gick bra.

Som tur var hade Sol och Qessie kommit då så hundarna fick paus och jag kaffe innan det blev dax för lydnad.

Ida var pigg och glad trots värmen, körde inte så länge för att hon ska vara pigg hela tiden.
Fritt följ bra!
Inkallning med stå och ligg bra!
Vittringsapportering först bara en pinne som hon fick nosdutta på innan hon fick klick och det gick bra. Sen la jag ut fem luktfria pinnar och det är verkligen kul att se henne jobba! Inga tendenser att plocka med pinnarna utan det är näsan som jobbar! Ett par gånger såg jag hur hon jobbade på och jobbade sig förbi den rätta pinnen innan hon tvärvände, duttade med näsan och såg jättenöjd ut! Hon är bar duktig min hoffe-madame!Rött hjärta

Gnista var tyst och samlad.Ler
Saktagående som igår och hon är såååååå duktig!
Bitstockslek tycker hon är kul även om hon nyper i släppandena, men man får ju liksom inte ta om förrän man har backat tillbaka en liten bit.Blinkning

Dagen avslutades med ett sökpass, eftersom vi var ett gäng så fick Ida avstå idag men det var ju tryckande varmt så det var nog bara bra. Jag vill ju att hon ska ha bra förutsättningar när hon kör sök så att varje skick är det full fart på!
Gnista fick i alla fall sju skick och jag är sååååå otroligt nöjd med hennes prestation! Eftersom hon hade en anings tendens att ta rullen liiiite långt från figgen så fick hon börja med hittaövning på de första fyra skicken. Dagens goda tubgodis var tonfiskpastej med tomat och oliver och Gnista njöt i fulla drag av den. Alla skick var bra och hon stannade hos figgarna tills jag ropade in henne och då kom hon till mig med full fart. Det andra skicket sprang hon tillbaka i samma spår som hon sprungit ut men i övriga kom hon till mig på framslag.
Så var det dax för markeringarna och de hade hon gjort perfekt, snabbt kollat av om det fanns någon tub och sen tagit rullen och kommit tillbaka till mig. Liten godbit och så ut på lösa påvis som gick bra. Tre markeringar fick hon och alla var lika fina och eftersom jag lämnat kopplet vid starten så fick hon jobba skogslydnad på tillbakagångarna och där var det bara vid ett tillfälle som hon traskade iväg, det var från sjätte skicket och jag tror att hon var lite trött där. Från sjunde skicket fick figgen mata in henne till stigen.
Så som sagt, jag är supernöjd med min Gnista-gumma som jobbade jättebra fastän det var riktigt varmt ikväll. Det känns även som om vinterns "ut-lek" har gett utdelning! Där har jag fått in skogslydnad, skicken och att hon kommer tillbaka när jag ropar! Lite meckigt innan man får henne att förstå leken men den har gett VÄLDIGT MYCKET!
Undrar om jag ska lägga in tomslag nästa träningstillfälle?! Tror nog det, vill kolla av hur hon funkar med flera tomslag efter varandra…tror inte det är några problem men jag testar nästa gång så får vi se.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s