Kors i taket!

Hundträning i dag också!!! Det var varmt när vi började och myggigt när vi slutade MEN det var sååååå KUL och gick sååå BRA!

Efter att ha hållit på med hund i 15 år, typ så kom idag min första tungapport och min första metallapport med posten från SBK (billigast där). I Flen fanns det låne ex att träna med och här i Östersund har jag inte tränat det så mycket men lånat någon gång av kompisar. Så gissa vad jag tränade idag då?!

Ida duktig även om det var varmt, körde korta pass med bad däremellan och DET tycker hon om!
Fritt följ lite buffigt med huvudet idag också men hon har en härlig energi i steget!
Inkallning med stå och ligg BRA! Men som vanligt struntade jag i avslutet utan lät henne bara springa förbi mig och ta kongen i farten. Bra fart och bara stopp!
Fjärrdirrigering ett par gånger var hon inte med första skiftet så då gick jag tillbaka och gjorde om hela momentet från början, efter andra gången så lyssnade hon och satte sig upp. Efter det så gick det bra med bra skiften.
Metallapport ääääär OTÄCK tycker Ida! Jag testade lite olika varianter, vid ett tillfälle började hon rulla den mot mig….inte bara för att sen plocka upp den utan det såg ganska målmedvetet ut…toka! Så då tänkte jag lite till och så satte jag henne ner någon meter framför mig, la apporten ½-metern framför henne och så sa jag "tack". Grep hon bra med en gång fick hon lämna den i min han, fick ett "bra" och kastad kong. Om hon däremot nosade på den, rullade den, satte tass på den så bröt jag med en gång och så fick hon göra om. Ska fortsätta såhär ett tag och vara riktigt noga med gripandet!

Gnista som inte berörs så mycket av värmen och idag var hon riktigt tacksam att träna även om hon i början var ganska retsam med kongen.
Fritt följ gick bra! Lite tappade hon huvudet men hon var tyst och kändes samlad.
Tungapport och metallapport har hon inte gjort mer än "smakat på" förut men det gick väldigt fort att avancera, hon är ju van att apportera alla möjliga material och att ta i tycker hon om. Övningarna utfördes med ordentliga pauser emellan.
1. La ut båda apporterna med någon m avstånd bara ett par meter från oss och så fick hon plocka in dem, jag tog dem framifrån och hon belönades med kastad kong.
2. Ökade avståndet men var noga att apporterna skulle lämnas i handen även om hon lämnade framifrån.
3. Hade apporterna utlagda men tränade annat, efter Jethros rejs med tungapporter så vill jag inte ha en hund som spanar in apporter på 100 m avstånd och springer dit. Nu kanske det inte blir problem med Gnista inte men i alla fall…
4. Samma som 3 men började så smått lägga in ingångar där jag backar ifrån henne och hjälper henne in lite.
5. Hel metallapportering med kast och allt, JÄTTEBRA! Kvarsittandet var tendens till tjuvstart en gång, BRA gripande!, bra fart på tillbakavägen, fin ingång, sättandet saknade ett par cm. Så visst finns brister men å det stora hela är jag jättenöjd!
6. Hel tungapport med utläggande och allt, JÄTTEBRA! Satt kvar bra men gnydde lite, startskall (INTE bra!), bra fart ut, BRA gripande,  bra fart in i galopp(!), bra ingång även om sättandet  kan bli bättre. Så kan man vara annat än NÖJD med lillskruttan!
Bitstockslek à la bevaka-bita-släppa och det tycket Gnista är kul.
Saktagående på nedre plan idag, gick först hela sträckan (ca 70 m) fram och tillbaka, sen en lång framföring så att hon skulle komma in i riktningen innan hon fick få sakta före mig. Jag tycker att det gick bra, som mest tror jag att vi fick till 7 långsamma metrar i sträck. En del sträckor blir längre än så men då kan hon ha börjat vända sig lite och får en "vallningseffekt", jag testar då att låta henne fortsätta för att se om hon hittar tillbaka till riktningen. Oftast gör hon det och efter ett par steg i rätt riktning i rätt tempo så klickar jag och hon får ta den kongen son ligger bakom oss. Känns det inte som om hon kommer att hitta tillbaka till riktningen så bryter jag och så börjar vi från stillastående igen. Det är härligt att se hur hon blir bättre på att behärska sig, även om hon vet att kongen ligger bakom oss så går hon sakta framåt med alla uppmärksamhet bakåt (i alla fall när hon går som bäst).
Kryp fortsätter med att lägga ner henne och sen kasta kongen utåt vänster. Klickar ibland att hon bara ligger och tittar på mig och ibland bara något steg. Under passets gång utökade jag med att svänga vänster….jag blev nästan knäsvag för hon gjorde det såååååå snyggt!!!!! Låg och fin med små steg och flyttade in rumpan i position, idag var det en 90-graders vinkel!
Visst fuskar hon lite ibland genom att ha för bråttom framåt eller ha lite luftiga armbågar men det känns så BRA!

Jösses så bra det känns efter ett sånt här pass! Man blir ju bara så lycklig och tävlingssugen! Måste få till en träningsgrupp, kanske inte före Flen-resan men sen…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s