En LEEEEEDIG dag!

Jag vet inte men det känns som om det är den första hellediga dagen på väldigt länge. Det var lika varmt idag så efter att har grejat lite hemma så åkte jag till klubben efter lunch. Inte för att det var någe folk där men det var skönt att träna hund en liten stund, låte dem bada i ån och sen bara sitta och pausa…imorgon tar jag nog både lunch och middag med dit eftersom det är skönare att sitta där än hemma i lägenheten.

Hundarna fick en hel del träning idag…

Ida funkar bra med min strategi att aldrig låta henne bli trött utan att när vi går av plan ska hon fortfarande vara pigg. Så hon fick några korta pass och så avslutade vi med ett lite längre då jag körde igenom treans moment (inte platsliggning, sittande i grupp, rutan och vittringen). Det kändes riktigt bra och orken och energin fanns hela vägen!
Fritt följ var lite buffigt i början men blev bättre. Kom på att jag måste komma ihåg att svänga vänster på vänster fot först, det blir snyggare då. Tidigare har jag gjort det på höger och då blir det en tvärare sväng, något som jag tycker är bra att jobba i inlärning för att just få hunden att få med sig baken men nu har vi passerat det stadiet och nu är det helheten som ska se snygg ut.
Sättade under gång, KLOCKRENT!
Inkallning med stå och ligg, idag även med ingång och det blev jättebra! Något onödigt steg i ställandet och i ingången sa jag "fot" men i övrigt snabba och bra starter och ett bra läggande!
Hopp-apport gick bra när matte fick ordning på sina kommandon.
Metallapport gjorde jag först en hel men då har hon ingen fart ut alls och gripandet är tveksamt, men när hon väl får den i mun så håller hon den bra, har bra fart in och gör en fin ingång med dito avlämnande. Så nu är det bara att nöta på med gripandet varje dag. Skulle ju vara kul att tävla trean på hoffeklubbens RM i slutet av sommaren.
Fjärrdirrigering som gick BRA, en liten anings förflyttning framåt men det var bara typ 5 cm.

Så hoffe-madammen var riktigt duktig idag!!!Mycket glad

Gnista fick jobba på en hel massa saker idag och kan man bli annat än lycklig när man ändå när det är dax att åka hem har en hund som vill göra MEEEEEER!
Spår på övre plan och in en liten bit i skogen och ut på plan igen. Nio apporter, blandade korta och långa spårpinnar. Ca 400 m. Ca 40 min liggtid.
Upptag fram till påsläpp var hon rivig och låg på i kopplet, la ner henne (hon tyckte att det var onödigt och gjorde det under protest) sen släppte jag på henne vinkelrätt mot spåret. Upptaget gjorde hon bra, kollade bakåt i spåret någon meter innan hon gick åt rätt håll.
Spårarbete som vanligt väldigt bra, planen var torr men hon ligger ganska bra i spårkärnan i alla fall, ligger på stadigt och jag kunde kanske önska att hon tog det lite lugnare. Jobbar fantastiskt fint i vinklarna!
Apporter stannade i alla fall vid dem och när jag kom med belöning så la hon sig och åt upp godishögen medan jag plockade pinnen. Hade gömt en pinne i mossan och den letade hon väldigt bra efter. Tror hon tycker att det är skojigare att få leta efter dem än när de ligger helt öppet. Det är i alla fall skönt att hon har någon slags markering även om det ännu inte är som jag vill ha det men det kommer nog med tiden!
Efter en lång paus fick hon ett uppletande, jag gick ramen på en fullstor ruta på övre plan och kastade i sex föremål. Gnista fanns då i bilen och såg inget. Först sprang hon ramen i bakspår men när hon kom ut på djupet fick hon ett föremål i näsan och så var hon helt med på noterna om vad det var vi hade för oss. Jobbar ut jättefint, hon söker verkligen av hela rutan och vissa skick jobbar hon sig ut i ca 5 m bågar framåt och får verkligen med sig mark! Att ta sig ut på djupet är inga problem det heller. Inte ett enda byte utan när hon fått ett föremål i näsan så jobbade hon sig fram till det, tog det och så full fart till mig med det. Avlämnade ALLA i handen idag och blev belönad med kong eller godis. Mot slutet skickade jag om utan att ge belöning och det gick bra det också! Jobbade inte med ingångar idag, utan hon fick lämna alla framifrån.
Hon hittade ett föremål som inte var mitt också! En leksak som någon glömt, hon var lite tveksam i att ta den så nu är det hög tid att träna på föremål som INTE är mina!
Lydnad har hon också fått göra och där var hon ju också FANTASTISK!
Saktagående fortsätter gå BRAAAAA! Idag var vi uppe i 10 fina metrar i sträck!Ler
Linförighet ska jag INTE träna i samband med framförgående för då taggar hon sådant, så idag gick vi ett litet program och belönade med kastad kong efteråt och det gick bra. Inte 10-mässigt men helt okej.
Läggande under gång snabbt och fint nedläggande!
Inkallning BRA!
Hopp-sitt-hopp blir bättre och bättre i och med att sättandet på nadra sidan hindret börjar bli snabbare och snabbare. En bit kvar ännu men det kommer…
Apportering: Trä – gick bra, något tugg/omtag på vägen in men inget i avlämnadet där hon satt och höll fast till kommandot kom, lite snett sittande i ingången men håller bra fast tills jag tar apporten. Metall – lika som trä. Tung – hade hon något sämre fasthållande på idag, kanske var hon lite trött ändå i värmen…eller också har hon inte riktigt förstått att man måste ha en speciell teknik när man bär såhär tunga grejor. Men hon bär ända in, galopperar och fixar att göra ingångar men jag vill nog att hon håller den lite bättre i alla fall.
Kryp man blir ju knäsvag! Hon är så kolossalt duktig! I alla fall från mitt perspektiv kryper hon lågt och fint och gör grymma vänstersvängar…måste ha någon som står bredvid och tittar så att det verkligen är så bra som jag tror, så hon inte fuskar och jag missar det… Gick ett par meter rakt fram som längst och så lite vänstersvängar. Men oftast är det bara ett par bra steg som belönas åt gången och ibland att hon bara ligger vid min sida i position och tittar på mig. Kongen till vänster om oss som hon får ta när jag klickar är belöningen.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s