Duktiga hundar & en sträckning

Åkte till klubben för att fortsätta slipa på lydnaden och idag fanns det några fler där och det var ju trevligt! Sen fick hundarna ett par pass var, men Gnistas andra pass upptäckte jag att hon sträckt sig på höger bak. Hon tyckte inte att det spelade någon roll utan ville jobba på som vanligt men jag ansåg att hon behövde ta det lite lugnt. Så vi satte oss istället och pratade med Sol och Gnista utbytte några haranger med den lilla "Stridden"…men innan sträckningen hann vi med lite i alla fall.

Gnista
Slalom som uppvärmning efter prommisen och Gnista är duktig och försöker göra rätt. Det är kul att blir det fel så gör vi bara om det och hon tänker till och så blir det rätt (oftast i alla fall).
Saktagående och hon är bara sååååå duktig, trist att hon inte kunde få ett pass till med saktagående men vi får väl se om vi kan få till ett pass imorgon om sträckningen läkt.
Fritt följ är med bra även om jag inte gillar att hon släpper kontakten med mig ibland. Men positionen är skaplig i alla fall. Hon gjorde några riktigt fina stegförflyttningar.

Ida
Fritt följ tendens till att tränga men hon går väldigt bra nu! Jag kom dessutom ihåg hur jag skulle sätta fötterna i vänster marsch/halt och det blev så bra.
Inkallning med stå och ligg BRA idag också!
Metallapportering började med att hon fick ta den vi min sida och när jag sagt "loss" så kastade jag kongen, sen la jag den framför henne och gick iväg ett par meter och det gick bra det också. Tog sen och kastade den, sa apport och hon GICK sakta och jag riktigt sååååg hur hon drog tassarna efter sig…hörrududu sa jag, sådär tycker jag INTE att man gör! Så fick hon göra om och då galopperade hon faktiskt ut, helt okej gripande och galopp in, saktar in ett par meter från mig men gör bra ingång. Så den där hoffe-madamen får man nog ta och säga till när hon gör sådär…för egentligen har hon ju inga problem med att ta den.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s