Jobbat & lite lydnad

Liten stunds lydnad fick båda hundarna…idag var Gnista bra igen så det var ju skönt!

Ida
Fritt följ mindre trängning men ändå fin energi i steget, svängarna fortsätter gå bra och matte sköter sig ganska bra också…Blinkning
Fjärrdirrigering på kort avstånd idag och satsade på farten men i gengäld så blev det lite framåt men jag la in lite backande i det hela och då blev det bättre.
Metallapport japp, så fanns den! Idag galopperade hon ut, tog den och galopperade in…okej, hon slår av på tempot lite tidigt och slarvade vid ett par ingångar då hon släppte för tidigt. Men hon kan och hon håller ju faktiskt apporten bra när hon bär den så vi jobbar på!
Inkallning med stå och ligg får ta och jobba med ställandet ett tag för hon tar något steg för mycket och gör jag inte åt det så blir det säkert bara värre.

Gnista
Fritt följ bra, lite "tappa huvudet"-varning och något trängade men ganska okej.
Saktagående jättebra, går bra i båda riktningarna, hon kikar bakåt ibland men hittar riktningen igen. Testade en gång att lägga på galoppen men "före" är inte riktigt laddat med galopp men även om hon travade ut så lyssnade hon när jag sa "ssssssakta" så det där ska vi nog få till vilken dag som helst. Sen handlar ju framåtsändande om att hela tiden plocka isär för att fila på delarna och sätta ihop för att få till en helhet.
Kryp lite luftiga armbågar ibland men till största delen BRA! Hon fick som mest krypa ett par meter och så göra en sån där tjusig vänstersväng. Ska nog så smått börja ta bort den utlagda kongen och lägga ut den efter hon krypit en liten bit, men fortfarande ska hon inte få ta den förrän jag klickat.
Inkallning bara en slät på ca 30 m som hon gjorde snyggt som vanligt! Hon hade kanske kunnat sätta sig lite närmre mig i avslutet förståss…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s