En pigg hoffefröken & en ”kan själv”-schäfer

En stunds lydnad på klubben blev det idag och så fick sig Gnista ett pass sök nu i kväll. Idag var det betydligt svalare så både matte och hundarna trivdes bättre. Som vanligt ser det ut som om vi harvade i timtal men de flesta momenten kör vi bara en liten stund innan vi tar paus, sen kör vi något annat eller så på’t igen.

Ida var pigg och glad idag också.
Fritt följ: Fortsätter ha en bra energi i momentet, sen sker det lite på bekostnad av precision Vänstersvängarbra med nya fotsättningen. Språngmarschganska hoppigt, får jobba på det. Vändningar på stället-hon fuskar och hamnar snett så jag får gå tillbaka till att göra vändningarna långsamt så att hon får en säkerhet i dem och bara flyttar sig så mycket hon behöver för att hamna RAKT vid min sida.
Inkallning med stå och ligg bra, la på ingång idag vid ett tillfälle och det funkade också skaplgt…lite snett.
Fjärrdirrigering jobbade idag på kort avstånd med stå-sitt-ligg-backa för att få henne att "tänka bakåt" i skiftena, var det något skifte hon kom lite framåt la jag in ett "backa" och så gjorde vi det igen. Det funkar bra det här.
Metallapport fick säga till henne ett par gånger för att hon skulle sluta schåpa sig men sen gör hon det bra! Tok-fia!

Gnista var en riktig en idag, den där jäkelskapen glittrade i ögat inte bara en gång…
Saktagående inte lika bra som tidigare pass men vi fick till ett antal saktagåenden, inte dåligt men hon kan bättre…kan vara dagens humör kanske.Blinkning
Skall  hon var lite gapig när jag skulle jobba med fria följet så då fick hon sig ett pass skall och det gör susen… Bra tystnad och bra skall, lät henne idag skälla lite längre men ändå slutar hon så snyggt på mitt "tyst". Hon är bar duktig emellanåt, tur är väl det…Mycket glad
Fritt följ brister i position för hon tränger och så tappar hon huvudet ibland men hon går ändå där hon ska och hänger med…bara att slipa på.
Linförighet faktiskt bättre än vad det har varit, inte så stor förväntan på framförgåendet som det varit tidigare.
Platsliggning ghhhaaaaaaa, hon förstår inte vitsen med momentet! Idag kom hon efter mig när jag lämnade henne och när jag säger "nehe, gå tillbaka" så gör hon det och på "ligg" lägger hon sig på samma ställe. Hmmmm, hon vet nog att hon ska ligga där men har inte förstått att det är ligga KVAAAAAR hon ska göra. Nöter nog på och funderar på om jag kanske ska ta till en medhjälpare som får stå brevid henne och säga till henne att lägga sig om hon är påväg upp. Får fundera lite till på den…
Apportering: Metall-bra! Tung-okej, men lite bättre fasthållande vill jag nog ha.
Kryp testade att inte ha kongen utlagd men det var för tidigt att ta bort den för hon blev hög. Så tillbaka till grunden igen.

Så var det söket, hade tänkt tomt – tomt -markering – tomt – markering – markering…nu tänkte Gnista lite annorlunda…
Första skicket gick hon ut bra och jobbade sig fram på ett fint framslag, kom tillbaka mot stigen med bra fart MEN SEN VERKADE HON TYCKA ATT DET HÄR KUNDE HON FIXA HELT PÅ EGEN HAND hon drar över stigen ca 10 m framåt och ut på nästa sida och jobbar bra ut där….allt medan matten står och gapar på stigen, Gnista låter sig inte störas av det utan passerar stigen igen ca 30 m fram på stigen innan hon kommer tillbaka… Har i efterhand funderat över om jag skulle ha skickat igen på första stället igen eftersom hon faktiskt gjorde fel, ett korrekt skick är ju när hon kommer tillbaka till mig…nåväl, nu gjorde jag inte så utan jag skickade på andra sidan.
Andra skicket bra ut fastän hon hade varit ut där en gång redan. Kom denna gång tillbaka hyfsat bra.
Tredje skicket fanns första figgen, hon markerade bra och gjorde ett bra påvis. Transporten tillbaka till stigen var hyfsad.
Fjärde skicket tomt igen och det gick bra.
Femte skicket figge som hon markerade bra men påviset hade jag önskat bättre drag ut på.
Sjätte skicket figge bra markering och bra påvis. Inge vidare transport tillbaka till stigen, drog iväg ett par meter några gånger innan jag fick tillbaka henne.
Summering: jag ska ha kong på stigen att belöna med nästa gång, påviset behöver laddas mer, markeringarna funkar bra och hon var duktigt fram innan hon tog rullen så hittaövningar lite då och då är bra, alla transporter tillbaka till stigen var okopplade och de kan ju bli bättre men jag kan hu ha henne lös.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En pigg hoffefröken & en ”kan själv”-schäfer

  1. Christel skriver:

    Gissa om jag vet hur frustrerande platsliggningsträning kan vara…Om du ställer dit en medhjälpare som säger åt henne att lägga sig om hon är på väg upp kan du testa att även låta medhjälparen belöna om hon ligger kvar när du går. Så körde jag med Rätt ett tag, de fick lägga en godis mellan frambenen på honom när han låg kvar. Han brukade nämligen resa sig när jag gick ifrån, bland annat… Praktiskt också att inte behöva gå tillbaka och lägga om, ett tag verkade det nästan som att han reste sig just för att jag skulle komma tillbaka.Tjura på nu, så ska du se att det lossnar!Här i Umeå var det bara 10 grader när vi kom hem, värsta köldchocken efter helgen i Jämtland! Tuva gick direkt och satte på sig fleecen, vinterstövlar och vantar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s