Dax att uppdatera…

Jag har fått ett PM! Den 28 juni ska Gnista och jag tävla akl spår i Flen. 2×12 spår tar de med så det blir en kul dag med många tävlanden. Bara att hålla tummarna för att det ska gå vägen så att jag är av med appellen och kan sikta vidare på lägre sen. Sen jag kom fram till Flen i söndagskväll har jag varit på klubben ett par pass och filat lite.
 
Förresten började det ju redan i lördags med "oredovisade" aktiviteter då jag fick vara med på kennel Turbulens lydnadsdag för Camilla Berg (Ullhedens, terv- &malle-uppfödare). Det var intressant och det är alltid kul att få med sig en annan hundmänniskas syn på sakter och ting. För även om jag har ett eget tänk och vet hur jag vill ha det så är det ju bra att bli ifrågasatt så att man blir uppmärksam på bristerna där mitt tänk kanske inte räcker till eller hur det nu är. Nyttigt var det i alla fall.
Vad jag främst har med därifrån är att jag MÅSTE ta tag i fria följet och Gnistas brister i kontakten och så apporteringen och tugget där. Givetvis var hon värre i lördags än hon brukar vara på båda sakerna men det är lika bra att få ett par "beska piller" så att jag blir pinsamt medveten om vad jag MÅSTE göra! Camilla tipsade om att hålla synlig godbit framför/över hennes huvud som hon inte fick ta men ändå något att fokusera på. Just det tipset har jag svårt att ta till mig för jag anser inte att det passar Gnista (eller mig) dessutom har jag aldrig tränat på det viset. Så jag har jobbat på det lite annorlunda.
 
Gnista
Fritt följ så släpper hon kontakten ganska mycket och jag haaaar faktiskt försökt motivera upp kontakten under en längre tid när jag ser tillbaka på det utan att lyckas så vidare värst. Igår bestämde jag mig i alla fall för att prova säga ifrån när hon tar ner huvudet och tittar på annat. Så när hon tappade huvudet nöp jag tag i "manen" och ryade lite på henne och faktiskt så behövdes det inte många gånger förrän hon gick fint vid sidan. Faktiskt i lite bättre position också. NU måste jag dock hålla koll så att hon inte tappar i energi och glädje för att jag bråkar med henne.
Sakta gående, en koncentrationsövning med spring och jag tycker att det går bra! Längre och längre sträckor fixar hon. Provade att behålla kongen i fickan men då blir det en hel massa stopp och ett vallande saktagående och det vill jag inte ha, så det blir kongen bakom ett tag till. 
Läggande under gång okej men jag ska nog ta och joba lite snabba lägganden ett tag och inte hela momentet.
Platsliggning gjorde jag idag, fem lämnanden och hon gick upp två av dem. Jag la först Ida och sen Gnista brevid och lämnade 15-25 m. Första gången låg hon ett par minuter innan hon spratt till och for upp, fick in henne och växlade några alvarsord med henne och la om och då låg hon kvar i ca 5 min. Gjorde om och efter en min spratt hon till, samma alvarsord och omliggning och hon låg kvar ca 4 min. Gjorde sen två platsliggningar till och då sa jag "ligg-plats" lite strängare när jag lämnade henne och då låg hon kvar. Ska försöka träna det här momentet fem gånger per dag fram till tävlingen, känns det inte som poletten trillat ner då så komer jag att avstå momentet. Aldrig i livet att jag lägger henne om jag inte känner att hon ligger kvar!
 
Ida
Metallapportering får jag fortsätta säga ifrån när hon är noncharlant och det är hon när hon småjoggar ut och bryter av till trav efter bara några steg. Då bryter jag och säger "hörrududu, skärp till dej!" så får hon göra om och då kan hon galoppera både ut och in. Sen kan hon ibland vara hafsig i avlämnandet och släppa för tidigt men då får jag säga till på skarpen och då tar hon upp den och avämnar okej.
Fritt följ mest BRA!
Inkallning med stå och ligg helt okej.
Sättande under gång mest bra.
Vittringsapportering kan tanten riktigt bra! Väntar jag ut så nosar hon först på pinnarna och så tittar hon på mig och när inget klick kommer så plockar hon upp rätt pinne! Det här sätter att träna in momentet har varit jättebra(i alla fall efter vad jag sett så här långt!) för hon plockar inte med pinnarna utan använder näsan för att hitta den rätta pinnen och plockar den med sig om jag inte klickar nosdutten.
Fjärrdirrigering körde jag igår och det gick inget vidare…men det kommer andra dagar när det funkar, så det är inget att hänga upp sig på!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s