En snorig unge med ”pippilottor”…

…som tjurigt säger "du är inte min mamma"…den bilden har kennelmamman Lotta av Gnistas attityd och visst håller jag till viss del med.Mycket glad Speciellt då det kommer till platsliggningen och hennes mycket självständiga konglek. I platsliggningen har jag senaste gångerna sagt emot den där lilla "snoriga ungen" att "jag är visst din mamma och det är faktiskt jag som bestämmer" medan jag i hennes konglek säger "spring då tills du är klar så kan vi jobba sen". Två strategier som jag hoppas ska fungera, var och en på sitt sätt.
 
I kväll har jag varit på klubben, onsdagsträning så lite folk att prata med fanns där  men de åkte ganska tidigt. Kanske var det fotbollen som hägrade, vad vet jag?
 
Gnista
Fritt följ bättre kontakt än vad det varit senaste tiden! Lite tränger hon så det är ju långt ifrån perfekt men okoncentrationen försvann. Så är det tyst också! Det har det ju varit ganska länge nu och det är skönt att det håller i sig.
Snabba lägganden under baklängesfot och det gick ganska så bra tycker jag.
Saktagående BRA! Lååååång sträcka, ca 20 m skulle jag tro. Duktig flicka! Snart dax att börja träna in galoppen ut.
Framförgående körde jag efter saktagåendet, jag hängde på kopplet och så sa jag "sakta" och det gick jättebra! Snabbt ut och så gick hon alldeles perfekt så det var ett sträckt koppel men INTE spänt! Ställandena är ju inte så jättebra men de jobbar vi på genom att jag säger stanna, kastar kongen över huvudet på henne, går upp till henne, gör helt-om-march och så klickar jag och hon får ta kongen. Det kan nog funka.
Platsliggning, fem nedläggningar, den andra var hon uppe med attityd à la "snorunge" men då grälade jag på henne och sa att hon skulle gå tillbaka och då gjorde hon det, och la sig på mitt "ligg". Hmmmmm…. Gjorde ingen grej av det när jag kom fram till henne utan la om och då låg hon kvar. Lämnade henne 20-35 m och övriga gånger gick det bra. Eller, en gång fick jag rya i när hon nosade men sen låg hon fint. När jag ryar i åt henne så är jag noga med att så fort nosandetr upphört blir jag len och berömmande på rösten. Tror att, eller hoppas i alla fall att det ska funka.Blinkning
 
Ida
Fritt följ helt okej MEN hoppar i språngmarchen.
Inkallning med stå och ligg inget avslut men i övrigt bra.
Metallapportering med klubbens låneapport och första gången jag skickade ut henne så GICK hon! Grrrrr, tog tillbaka henne med lite föärmanande ord innan jag skickade igen….som vanligt var det då galopp ända ut! Tvekade i gripandet så jag fick säga "apport" igen, men så tog hon den och gjorde en bar återgång och en skaplig ingång.
Fjärrdirrigering då jag stod nära och fokuserade på skiftet stå-ligg som kan bli en aningen framåt, så jag körde stå-back-ligg för att få henne att tänka bakåt och hon gjorde flera riktigt fina skiften!
 
 
Idag har jag i alla fall varit på besök hos Lollo på Flens Aktiva Hundcenter, trevligt att få prata bort en stund och se på lokalerna….jag vill ha ett hundsim i Östersund! Jag önskar henne LYCKA TILL med verksamheten och hoppas många hittar dit för fin-fin friskvård till sina hundar!
 
I kväll var vi en sväng till Bronäs och kennel Keeponix och titttade på ett gäng med helmysiga rottisvalpar på si sådär 5 veckor! Alla tingade och ska få aktiva liv allihopa både som tjänstehundar och tävlingshundar. Bara att gratulera både kennelmamman och valpköparna! 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s