Spår med världens smaskigaste apport-belönig…

Igår fick jag ett prov på Nordic färskfoder och ganska med en gång kom jag på att det skulle jag dela upp i bitar och portionera upp småburkar så att Gnista skule få något riktigt gott som belöning vid spårapporterna. Sagt och gjort, skaffade ett ordentligt gång burkar och så delade jag upp fodret.
Spåret fick ligga i en timma, var ca 400 m på ett gärde som var ganska nyslaget. Eftersom det är tort så tror jag att det var ganska svårt då leran mellan grästuvorna dammade. Innan vi lämnade bilen fick hon smaka på läckerheterna i en av burkarna.
Påsläpp lite okoncentrerat eftersom jag min klanta inte riktigt hade koll på vart jag gått, men iväg kom vi.
Spårarbete fortsatte inte helt i kärnan men ändå i spåt. som sagt, hade inte hundra koll på vart jag gått…Generad Hon ringade lite och slog, något hon inte brukar göra så mycket…kan förståss bero på att jag idag hade lina som jag släppte ut på ca 10 m mot attt annars mest ha spårat i koppel. Men man måste ju testa och kolla av ju!
Apporter den första gick hon över och den såg inte heller jag, vid den andra ropade jag tillbaka henne och så fick hon lägga sig vid pinnen och då fick hon en burk. Nästa pinne höll hon på att gå över men hon fick ändå lägga sig och så en burk. Men SEN blev hon betydligt mer nogrann vid apporterna och faktiskt så riktigt jobbade hon sig fram när hon fick vittring på en. Så det här är nog den anledning som kommer att få henne att stanna vid apporterna! Hurra!Mycket glad
 
Medan spåret låg fick båda hundarna lite lydnad.
 
Gnista
Fritt följ lite trängande och ett tillfälle av okoncentration, sa till då och sen var det inget problem.
Läggande under gång en gång stod hon kvar och en gång lite segt men i övrigt bra.
Saktagående och idag ställde jag ut två stora koner igen, var ett tag sen sist och så fick hon gå från 6 m före "gruppen" till ca 10-15 m efter gruppen. Jag tycker att det är kul att se hur hon blir "stadigare". Idag jobbade jag dessutom utan att jag lagt ut någon boll bakom! Bra åt båda hållen.
 
Ida
Fritt följ okej.
Låååång inkallning med stå och ligg gick väl inget vidare, hon stannade inte utan sprang vidare, läggandet okej. Men å andra sidan har jag inte jobbat med momentet à la bruks-eliten…så vade väntade jag mig….läggandet var bra men det hamnar ju å andra sidan närmre mig.
Framåtsändande är ju inte vad det har varit men tanten är duktig i alla fall, bra galopp ut, får säga "sakta" går bra men ca 15 m efter gruppen saktar hon av eller stannar. Struntade i inkallningarna eftersom jag ville att hon skulle gå långt istället.
Hopp-apport-hopp först lite hafsigt men när jag fick ta tillbaka henne och säga till så blev det bra när hon gjorde igen. Ingångarna kan ju bli bättre förståss istället för att hon hoppar in till min sida.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spår med världens smaskigaste apport-belönig…

  1. Det lekande folket skriver:

    Vad fint du har det! Smaskig layout! Jag känner igen spårapportjobbet du gör med Gnista, Mönster får också färskfoder (och kyckling, och fläsk…), och han har faktiskt börjat plocka pinnar nu. *tokglad*. Ha det bra,
    Anna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s