Jobb, badhundar & lydnad

Idag åkte jag till klubben direkt efter jobbet, hade jag åkt hem hade jag bara lagt mig framför TV’n och somnat. Har man klockradion på 4.30 så blir man ju trött….speciellt om "man" inte somnar skapligt om kvällarna… Sen blir man ju trött av bara värmen….idag var det VARMT! Det tyckte hundarna också så de sprang ner till ån och badade båda två…inte simnivå längre men Ida lägger sig gärna ner så då blir hon ordentligt våt i alla fall.

Vad gjorde vi då i värmen…

Gnista fick börja med lite bitstockslek som hon tycker är så kul! Efter en stund la jag ner henne sen ställde jag mig ca 5 från henne , sen fick hon ligga tills jag rörde mig och då fick hon komma och bita. Tjuvstartade hon blev det inget avslut i bettet. Ett par gånger tog jag emot henne högre och då missade hon och kunde känna sig snuvad på bitstocken men då vi gjorde igen så fick hon bra höjd och tog den. Kan nog vara bra att variera sig lite. Jag skulle vilja ha en skyddsärm att leka med, får se om jag hittar någon till bra pris någon stans…
Fritt följ där hon håller en ganska hyfsad kontakt även om hon släpper ögonkontakten emellanåt. Jag har två taktiker som jag håller på att prova, den första är att säga ifrån och den andra är att så fort hon släpper ögonkontakten händer det något, tex en halt, en höger eller vänster om. Vet inte riktigt vilken som funkar bäst men jag testar på så får vi se….
Saktagående började mad att gå ifrån kongen som jag kastat bakom oss och det gick bra. Efter ett par vändor stoppade jag på mig kongen istället, tyckte att vi nog får ta tjuren vid hornen och komma vidare här och så ville jag inte att Gnista skulle blir trött och varm av allt springande. Nu går vi nämligen sträckor på 50-75 m och sen ska hon tillbaka för att få ta sin kong som vi gått ifrån.
Med kongen i fickan så traskade vi vidare, givetvis inte lika bra som mad kong bakom så det var till att korta ner sträckorna. När hon börjar kika bakåt så tar jag tillbaka henne och börjar om hos mig, jag vill inte att det ska bli ett inövat beteende att hon kikar på mig stup i kvarten…hon ska lyssna på mina steg istället.Mycket glad
Kryp lägger henne ner, slänger iväg kongen en liten bit och så klickar jag liggandet eller krypstegen NÄR HON LIGGER NERE ORDENTLIGT! Fröken haaaaar ju lite "lätta" armbågar. Det känns i alla fall som om hon har en okej teknik, så är jag noggrann kan det bli hur bra som helst!
Platsliggning med Ida gick bara bra, även om vi fick en störning i en som kom och lånade en nyckel av mig. Det känns bättre och bättre…

Ida har idag fått tänka en hel massa.Mycket glad
Gungan-kontaktfältsträning är något hon måste träna mycket på OM det ska bli någon start i agility, för har man långa ben så är kontaktfältet vääääldigt kort. Men vi jobbar väl på…
Fritt följ bra tryck i det och då blir det liten anings trängit förståss…men jag prioriterar "tryck"!
Vänster kom jag på att det kan vara bra att träna in när vi körde gungan. Eftersom Ida antagligen kommer att ligga före mig i agilityn så kan det ju vara bra att kunna ge henne en riktning efter den så hon vet vartåt hon ska. Det kommer ju också att behövas i elitlydanden, om vi kommer dit… Jag bestämde mig för att "vänster" alltid ska vara mitt vänster och så tar jag ett kommando i taget, när hon kan vänster börjar vi med höger.
I alla fall så började jag med att ha henne ett par meter mitt emot mig och säga "vänster" och kasta kongen åt mitt vänster. Tänkte att hon skulle söka sig åt vänster efter några gånger (genom belöningsplacering) men det gjorde hon inte…kanske lite bara med kroppen beredd att springa vänster. Väntade jag ut henne så försökte hon sitt, ligg, skall men inte tänkte hon vänster inte. Då gick jag och hämtade en target som jag la ut dit jag ville att hon skulle springa och sen placerade jag henne mittemot mig igen och då funkade det fint. Med target la jag inte på något kommando utan lät henne spontant springa vänster…jobbar väl vidare så då.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s