Tvättdag & hunddag

På förmiddagen var det tvättberget som fick sig en reducering och så plockade jag lite här hemma, men att "plocka lite" är bara att skrapa på ytan i "den stora röran"…suck, måste komma igång med den där storröjningen någon gång… Men inte idag för det var alldeles för fint väder för det, så jag åkte ut till klubben vid 14 och så var jag där ända fram till 20, JÄTTESKÖNT! Lydnadsträning, hundprat och så en fet och "otäck" pizza ute i solen…en riktigt trevlig dag med andra ord!Mycket glad

Hundarna fick sig flera pass lydnad var…

Ida
"Triangel-slalom" gick jättebra, nu bryr hon sig inte om ifall jag befinner mig på höger eller vänster sida. Satte sen ihop hela slalomet (12-pinnars) och det gick som en dans.
Rutan idag med target igen och det gick bra. Jag höll henne i halsbadet, sa "rutan", väntade ett par sekunder innan jag släppte henne. Galopp i stort sett alla gånger (travade bara någon gång och då bröt jag och lät henne göra om). Stod på ca 15 m från rutan. Det var farten till rutan vi tränade idag.
Sättande under gång BRA!
Fritt följ helt okej, med enstaka koncentrationsbrister.
Inkallning med stå och ligg ganska bra, sen har ju inte Ida värsta farten, men helt okej för att vara Ida.
Fjärrdirrigering BRA!Mycket glad
Hopp-apport-hopp slarva! Hoppar ut bra men när vi kommer till apporteringsbiten av momentet vill hon inte riktigt utan slamsar, står och väntar vid den osv. När hon gjorde så bröt jag och sa till henne att skärpa till sig och då kan hon….inte perfekt men hon utför det i alla fall. Surtant!Blinkning Men matte är minsann också en envis surtant…Mycket glad

Gnista
Saktagående hyfsat, sträckorna blir längre och kikandet bakåt minskar lite i taget.
Fritt följ mellan varven ganska bra position faktiskt. Hon är i alla fall full av energi hela tiden.Mycket glad
Galopp mot musmatta går bra de första gångerna men när jag vill ha många repetitioner travar hon eller vänder ½-metern innan musmattan. Så jag får nog köra max 3 gånger och sen ta paus, sen vara noga med att inte klicka när hon vänder för tidigt. Ska nog försöka plocka bort targeten ganska så snart…kanske två pass till med den och sen börja blanda med och utan. Idag höll jag henne i halsbandet och la in ordet "före", väntade någon sekund innan jag släppte henne mot musmattan. Avståndet till musmattan var ca 20 m men jag ska ta och fundera ut hur långt jag vill att hon ska galoppera i framåtsändandet så jag kan träna på samma avstånd hela tiden. Tror att hon kan dra iväg i saktagåendet så den behöver inte vara jättelång. Som sagt, ska fundera över hur jag vill ha det…
Platsliggning själv, lämnade ca 40 m och hon låg bra. Men när jag började gå tillbaka så reste hon sig och sprang mot mig,jag grälade på henne och då sprang hon och la sig två meter bakom den plats hon legat på. Jag köpte det och gick ifrån igen, då låg hon bra ända tills jag kom tillbaka.
Kryp som vi gjort tidigare med kongen vid sidan eller framför henne, visst lättar hon ibland men jag står still tills hon lagt sig och när hon är nere med kontakt kan det bli ett klick eller också när hon gör vina krypsteg. Det är kul att se hur hon aktivt letar efter den plats hon ska ligga på så det kan bli svängar eller backningar likväl som framåt. Hon har en bra teknik men lite för bråttom och då blir det lite högt. Ibland tar hon båda baktassarna samtidigt men jag försöker bara klicka en i taget.
Det är så kul att hon förstår det här med extern belöning, jag använder det ju främst i saktagåendet och krypet. Hon vet att den finns där men tjuvar ytterst sällan utan väntar på klicket som talar om att det är dax!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tvättdag & hunddag

  1. Det lekande folket skriver:

    Tack för länken!
    Anna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s