Lydnad, Izac-lek & jobba

Började 14 idag så efter en lite långsam start på dagen åkte jag till klubben vid 11, trevligt att se att det fanns "kaffe-sällskap" där. En fika och så fick hundarna lite aktivering.

Gnista
Ut-lek lite slarvig Gnista som stannade efter halva vägen och tittade på mig. Efter några skick lev det bättre.
Saktagående gick inte lika bra idag, lite mycket stopp. Hade två strategier som jag testade…1. låta henne gå långt även om hon stannar bara för att hon inte ska förvänta sig belöning var 5:e meter. 2. belöna kortare sträckor när hon går bra. Testade båda men ingen var väl så mycket bättre än den andra för dagen, så kanske var det bara en sån dag…?
Galopp mot musmatta som sagt, max 3 gånger i stöten funkar. Sen måste jag nog ta på mig att target inte är så värst vältränat…så kanske gå tillbaka till ren targetträning ett tag…Generad
Fritt följ hyfsat, men kan bli bättre. Även om det brister i position tycker jag att kontakten blivit bättre.
Kryp okej.

Ida, när det var hennes tur var tollaren Ozzy på klubben och ville ha sittande i grupp, klart vi ville vara med för Ida behöver ju träna det också!
Sittande i grupp gick bra! Innan jag satte henne gjorde jag ett sittande som jag klickade och så fick hon hämta kongen hos mig. Under själva plats-sittandet sen prattade jag lite peppande med henne mot slutet, sen fick hon kongen att der i när jag kom tillbaka. Ida behöver ju ha ett "laddat" sittande för annars lägger hon sig…
Fritt följ ganska bra. Fina svängar i början när det inte var så mycket folk men när det kom flera så brister hon i koncentrationen.
Lek men broschan Izac och de är ju så LIIIIKA, man blir lika förundrad varje gång, lika i utseende (även om var och en har tydlig könsprägel), samma beteenden och egenheter, samma sätt att leka… Man blir ju full i skratt!Mycket glad

Sen var det dax att åka till jobbet…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s