Sista dagen i Flen för den här gången…

För i morgon när jag röjt och packat om i bilen bär det av hem till Östersund igen, sen på måndag är semestern slut och jag ska jobba. Efter alla mina bilresor och reparationer så behöver jag nog det. Kassan ekar lite tom just nu….men men till kuligare saker…
 
Var till Flens BK nu i kväll på onsdagsträningen, trots värme och semestertider fanns det en del folk där. Till sju skulle jag vara tillbaka hos mamma och pappa för mat men hundarna fick varsin prommis och så lite lydnadsträning.
 
Gnista började jag med och hon fick "kong-rapport" då första sträckan var 150 m, andra 250 och tredje ca 300 m. Hon tokrusar inte men sträcker ut i ett fint och jämt tempo, det är så härligt att se!
Fritt följ gick hyfsat, lite slarvig i ingångar och släppte i kontakten några gånger.
Saktagående gick bra, gjorde bara några vändor men det funkade bra.
 
Ida fick en kortare prommis men desto mer lydnad. Jag ville köra på lite trots att det var varmt för att se hur hon orkade, sen avsluta med kvarsittande när hon var lite trött.
Rutan mer target till en början, tog bort den efter några gånger och det gick bar i alla fall. Men hon har väldigt brått att lägga sig ner när ingen trget finns. Skickade från 15-20 m och hon galopperade varje gång. Gick in från fel sida en gång men då bröt jag henne så hon fick göra om.
Fritt följ, främst svängar som mest gick bra. Ett par gånger kände jag henne mot benet i vänstersvängarna men mest var hon med ändå. Det känns bra och som om vi håler ett bra och jämt tempo genom programmet. Några stegförflyttningar gjorde vi också, till en början fuskade hon i steg till höger men sen jobbade hon bra med rumpan. Vändningar på stället var okej, lite slarv i vänster om men mest bra.
Fjärrdirrigering gick överlag bra men ett par gånger lyssnade hon inte riktigt så vi började om och då gick det bra.
Kvarsittande hon fick sitta i ca en minut tills jag klickade och hon fick komma och ta kongen hos mig. Vill ju ha ett sittande fullt av energi…annars finns risken att hon lägger sig ner… Hon satt mycket fint och förväntansfullt!Ler

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s