Lydnad & agility med ett brak

Efter att ha börjat stöka av här hemma på förmiddagen åkte jag till klubben efter lunch. Båda hundarna fick flera pass var, det var lite bättre temperatur idag även om det fortfarande var varmt.

Ida började med ett bad i bäcken och sen var hon pigg och alert hela tiden!
Fritt följ ganska bra, fin energi men brister lite i position och hoppar lite. Men nu är ju energin viktigast!
Apportering med dirrigering som tidigare med en apport och det går bra. Testade med flera men det blev för svårt så vi fortsätter med en i en vecka till så får vi se.
Fjärrdirrigering inte så bra idag och jag strulade till detGenerad…bara hoppas att det går bättre nästa gång.
Agility, kombination med slalom-platta tunneln-hopp-hopp (lite förskjutet till höger)-vänster hopp började med slalom och så la jag på ett hinder i taget framåt. Hon var riktigt på hugget och hade bra fart. Hon hade lite problem i hoppet som var förskjutet så hon ville springa  på vänster sida om andra hoppet. Efter ett par gånger då hon gått vid sidan så fick hon ta hela kombinationen och jag tänkte gå nära  vänstersidan av hindert för att "trycka ut" henne så hon hoppade….men det hade inte Ida tänkt så hon sprang rakt in i mitt ben. Jag stöp och vrickade till foten ganska ordentligt. Med det fick jag ge mig….agility är en faaaaaarlig sport.Blinkning

Gnista var lite ljudlig i början men tystnade när koncentrationen satte in.
Ingång på plan, jag lägger henne ner utanför plan och så kallar jag på henne och vill att hon kommer in och sätter sig i position. Tidigare har hon sprungit förbi mig när hon kommit men idag kom hon direkt och satte sig. Bra!
Fritt följ skapligt, även om inte positionen är vad jag egentligen vill ha. Men jag börjar tänka att jag kommer att köpa det just nu och sen får jag jobba mer på det senare…i vinter eller så. Hon går ju inte tvär-illa….bara inte perfekt.Nörd Men ingångarna är slarviga, hon sätter sig oftas snett när jag tar in henne till sidan, DET kommer jag däremot att jobba på.
Saktagående ganska så okej tycker jag, men några gånger drog hon iväg på tok för snabbt.
Galopp mot musmatta fungerade bra idag och hon tog INTE upp mattan någon gång! Funderade över hur många galoppsprång jag vill att hon ska ta och jag tror sju kan bli bra. Men det beror lite på hur mycket jag får ner tempot på saktagåendet…
Galopp+saktagående med bara ett par meter galopp till musmattan och så bara gå sakta ett par steg. Testade bara ett par gånger men det ska nog gå bra vad det lider, första gången funkade det medan den andra så stod hon kvar på musmattan en stund och provade att trampa igen innan jag fick henne att gå vidare.
Kryp bara några steg av blandad kvalité. Det känns i alla fall som om det kommer.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s