Gnista-retsticka, Ida-surkart & Matte-trögtant

Vilka förutsättningar för att träna…!Fundering

Efter jobbet åkte jag till klubben för lite lydnad och så fick Gnista ett uppletande. Ikväll var det sök, vi var många så vi delade upp oss i två grupper och det gick bara fint. Tränade med Ullis & Kaos, Kerstin & Mirre, Karin & Crut (hoffe som har samma pappa som Idas barn och vars mamma är dotter till Harco som var Jethros morbror, komplicerade släktförhållanden!Mycket glad Härlig kille är ha i alla fall och man inser att det är något visst med hoffehanar!) Idag körde jag med Ida…men mer om det sen.

Gnista var på sitt retsammaste humör, så fort hon fick kongen så skulle det springas…och INTE var det till mig…grrrrrrrrr. Jag får ju in henne men jag sulle uppskatta om det gick lite snabbare och att hon faktiskt VILLE ge den till mig utan att bli fintad på något sätt.
Fritt följ gick ganska bra, släpper i kontakten ibland men gör jag en snabb halt så är hon ändå med ganska bra. Ingångsträningen fortsätter och idag gick det betydligt bättre, alltid något att glädjas åt.
Saktagående jobbade lite med mina strategier och det gick ganska bra, den punktträning som jag har ägnat mig åt senaste tiden har gett resultat.
Kryp och idag snodde hon den utlagda bollen flera gånger, alltså har jag börjat träna med kongen i handen eller i fickan. Tyvärr får hon bråttom och kryper inte rakt utan höger och framför mina fötter så nu tränar vi ett litet steg i taget. Måste bara säga att backandet är bra. Bara hon lär sig att ett steg i taget i position belönas så kommer det att bli bra, jag vet ju att hon har tekniken och flytet i krypandet.
Uppletande åtta föremål som inte var mina i blandade material, vallade inte utan gick bara  en ram och kastade in dem i rutan. Skickar jag utan att visa med handen så går det, hon går ju inga raka "lydnadsslag" men hon jobbar sig ut, jobbar vind och plockar föremålen. Idag bytte hon föremål vid två tillfällen, får ta och jobba på det nästa gång och fundera ut någon bra strategi till dess.

"Strategi" är mitt favoritord och jag tycker är friare och det lämnar mer öppet än "metod"….metod är mer hela koncept medan en strategi kan vara ett hopkok…eller? Jag har nog inte funderat färdigt på det än men jag kanske gör det en annan dag.Blinkning

Ida pigg och glad.
Fritt följ bra, lite okoncentrerat ibland.
Inkallning bara några släta och de var ganska bra.
Fjärrdirrigering fortsätter som igår och det går bättre, tendens till trampning men bara en liten rörelse så det är på gång. När jag sa sitt en gång så började hon backa lite så nog finns det där så jag låter backandet vara ett tag till.
Sök ja, vad ska man säga om det?! Hon går ut bra med fin fart de första skicken, det visar sig att hon tar rullen men släpper den. Svårigheten med Ida är att är rullen upphängd så att hon får jobba på att ta den så tar hon den inte för att det är besvärligt att ta den. Är den däremot långt nere så hon lätt kan ta den så spottar hon ut den ifall terrängen blir besvärlig… Kan konstatera att jag ska köra markeringsövningar på klubben med kanonbelöningar så att jag kan spänna upp rullen men att hon jobbar sig till att ta den. Sen får jag väl knäppa upp halsbandet för att få den ut munnen på henne. När hon kom in utan rulle idag skickade jag om henne tills hon tog rullen och det kanske inte är så aldeles lysande på Ida eftersom hon blir sur och man ser på hela hennes kroppsspråk att hon tycker att jag är bra orättvis. Blir seg och vid ett par tillfällen la hon sig att rulla omkring på backen hos figgen. Men när hon väl tagit rullen och hon får ett påvis med kongbelöning så är det fart igen och hon leker bra ute hos figgen.
Matte får ta och använda mer hjärna nästa gång om vi ska fixa appellen!Generad

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s