Lite lydnad & spår

Åkte på eftermiddagen upp till I5-skogen och la ett spår till Gnista, det var ca 800 m och fullt med svårigheter. Vägövergångar, två där jag följde vägen en bit innan jag vek av och en där jag gick tvärs över. Gick i ett nästan uttorkat vattendrag. Terrängskiften, skog till äng till lövskog till barrskog. Många apporter, sju vanliga trä (6+1) och så en metall, en skumplast, en gummislang och en liten plastslang (ca 5 cm). Vinklar här och där av olika slag, inte så många långa raksträckor. Liggtid ca 80 min.

Medan spåret fick ligga till sig åkte jag till klubben och där fick hundarna lite lydnad…

Gnista
Saktagående okej, men ska nog gå vidare och jobba med galoppen och temposkiftet. Blir lite långtråkigt med bara saktagående och det funkar ju faktskt hyfsat.
Fritt följ lite slarvig var hon mellan varven men däremellan hyfsat.
Kryp hon vill bra gärna dra sig framför mina fötter så det är till att belöna rätt position.

Ida jag går med hjärtat i halsgropen av fasa för att hon ska hinna börja löpa innan fredagens appelltävling…
Linförighet okej, inte helt perfekt men heller inte illa.
Framförgående kör jag på "sakta" och det går skapligt.
Inkallning lite dåligt tempo, får jobba på det.
Läggande under gång bra.
Kryp testade jag, för tänk om det skulle bli ett uppflytt…kanske skulle man prova lägre till våren då….? Nåväl, krypet gör hon bra men hon satte sig upp när jag sa kryp, men får vi bara damma av momentet så är det lugnt.

Gnista fick sen sitt spår.
Upptag ligger ca 20 m ut i terrängen, jag vill att hon redan nu letar sig ut till spåret (har kortare lina ca 2 m) och det gör hon så bra! Tog spåret sen åt rätt håll.
Spårarbetet är åter igen mycket bra, kanske kan jag önska en liten temposänkning men hon har inte brått så hon slarvar. Tappade spåret en gång så hon fick snurra lite men så hittade hon rätt. I övrigt så går hon av spåret max 2 m innan hon börjar jobba sig rätt igen.
Svårigheterna klarade hon bra, det är vägövergångarna hon slarvar i. Hon vill göra det lätt för sig och leta efter stället jag gått in i skogen på istället för att jobba spåret på grusvägen. Ska försöka göra så många variationer som möjligt på vägövergångar så att det inte ska löna sig att vara lat.Blinkning
Apporterna går bara bättre! Av dagens 11 apporter så gick hon bara över tre, var av en var den första, en låg på äng med högt gräs och hon passerade på sidan av den och så en var en metall. I övrigt så stannade hon och letade aktivt efter apporterna, vissa tig hon upp först innan hon la sig ner men ibland så la hon sig bara, så det kommer!Mycket glad När hon låg så fick hon köttbulle och flera gånger låg hon kvar och ville ha mer köttbulle, istället för att snabbt äta upp och sen jobba vidare, och det fick hon.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s