Lydnad, en unns agility, sök-rekning & uppletande

Efter jobbet åkte jag till klubben så hundarna skulle få sig lite lydnad…

Gnista
Framåtsändande som igår och jag tycker att det fortsätter gå bra. Jag plockar isär och sätter ihop, lägger dit och tar bort musmattan…
Fritt följ ganska bra men hon hamnar för långt ifrån i vänster halterna.
Kryp bättre och bättre, slipar på positionen eftersom hon fryper in framför fötterna på mig när jag tar steg med höger fot. Annars så startar jag alltid krypet på vänster fot. Nu får hon backa tillbaka krypade så hon hamnar i position igen och det går oftast bra. Ibland lättar hon men enda stället man får belöning på (godis eller kong) är liggandes i position.
"Runda stolpen" utan och med ställande gick bra, eftersom hon har en sån fart så är det kraftig inbromsning i ställandet som tränas.
Platsliggning nu var det länge sen sist så först gick hon upp men jag morrade lite på henne och så fick hon lägga sig igen och då låg hon bra. Hon fick ligga själv och jag lämnade ca 40 m i ungefär 5 min.

Ida
Slalom-däcket har lite brått i slalomet så hon missar sista porten men då gör vi om och när hon fixar hela slalomet så får hon ta däcket och det tycker hon är kul. Jag får bromsa henne lite i slutet av slalomet och då går det bättre.
Fritt följ bra.
Linförighet minder bra men bättre än igår.
Framförgående bättre än igår.
Inkallning med fokus på farten och det gav utdelning.

Åkte sen ut till sökrutan som vi ska ha på tävlingen på söndag med Ullis och Anna. Den var riktigt inspirerade så det blir nog bra, funderar lite på hur figgarna ska placeras och vilka gömslen som ska användas…Mycket glad
När vi rekat färdigt fick hundarna sig lite uppletande. Småpojkarna, Dunder-bouvier och Chaos-rottweiler, var fantastiskt duktiga! Jobbade ut fint i uppförsbacken och plockade in föremålen sååååå fint! Medan Gnista INTE var det… Hon har ju sina svagheter i samarbete och ska jag vara ärlig så har vi inte tränat så värst mycket uppletande.Generad Måste bli bättre på det och lyckas få henne att förstå värdet av att snabbt hämta in grejorna! Ska fundera lite på det och göra upp en plan!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s