Träning på klubben

Gnista
Uppletande gjorde jag i klubbens tävlingsruta. Gnista fick sitta uppbunden och titta när jag gick ut med föremålet. Föremålen fick vara de små gappay-rullarna.
1. Vallade en korridor på ca 5 m bredd längs högra kanten – föremålet på djupet – skickade Gnista som höll sig i korridoren och letade målmedvetet på djupet. Okej avlämnande, men jag gör ingen grej av det för viktigast är att hon snabbt kommer och lämnar det i min hand.
2. Samma korridor och nästan samma placering och det gick lika bra.
3. Ny 5 m korridor i mitten av rutan – ett föremål på djupet – bra nu med!
4. Samma som 3 men jag droppade ett föremål halvägs ut i rutan. Hon fick nog vind på det halvvägs ut men då hon sett mig lägga ut det på djupet så sprang hon dit först, jobbade bra och hittade det kom in med det. När hon var hos mig passerade den "illbattingen" mig men då ryade jag i åt henne och då kom hon och lämnade fint i handen. Skickade två gånger på samma ställe sen för att hon skulle ta det halvvägs ut, hon jobbade ut bra båda gångerna och andra gången tog hon det!
5. Ny korridor längs rutans vänsterkant – föremål på djupet – jobbade också här väldigt bra – här brukar det vara ett vattenfyllt dike, tyvärr var det tort men Gnista sprang däråt när hon kom med föremålet istället för till mig så då var det till att rya i igen men då kom hon bra.
6. Band fast Gnista i en buske vid korridoren längst till vänster, gick sen ramen för att lägga ut föremål i korridoren längst till höger, kastade upp det synligt när jag la ut det men hon såg nog inte eftersom det var lite buskar i vägen. Fortsatte sedan ramen runt och droppade det andra föremålet långt ut i vänstra korridoren. Syftet med det här var att jag tänkte rikta henne snett i rutan och det gjorde jag…tro det eller ej hon gick faktiskt dit jag pekade men tog sig inte ända ut i hörnet utan drog sig mot det vänstra hörnet, dvs framför mig och rätt vad det var så hittade hon grejen!!! Gick sen fram till högra korridoren och skickade rakt ut och hon jobbar ända ut, tar föremålet och kommer bra med det!!! Så den här sista övningen blev faktiskt bättre än jag tänkt mig!!!
Summa summarum är att hon har bra ork, jobbar ut bra, faktiskt jobbade hon (för dagen i alla fall!) ut framför mig och tog inte hela rutan på en gång…kan ju förståss berott på korridorerna också… Bätttre kan ju avlämnandena bli men på alla dessa skick så behövde jag bara "morra" på henne vid två tillfällen då hon inte hade för avsikt att komma till mig med grejen.
Framåtsändande
1. Saktagående – blir bättre och bättre fastän jag hade kongen i fickan var hon inte så kikig.
2. Galopp mot musmatta – höll henne i halsbadet, sa före, släppte. Bra fart, klickade när hon var vid musmattan och belönade med kongen hos mig.
3. Framföring och galopp mot musmatta – gick också bra, klick och belöning hos mig.
4. Framföring, galopp mot musmatta och saktagående – ganska hyfsat även om det blir lite stopp innan hon fortsätter sakta, men det går snabbare att få henne gå vidare.
5. Galopp mot musmatta – eftersom hon tenderar att trava efter några gånger med kedjan (inte idag men har gjort det tidigare) så avslutade jag med att låta henne galoppera ut från att jag höll henne i halsbandet.
Kryp inte hennes krypdag idag, skällde lite, reste sig i mellanåt så det blev lite konfliktvarning. Bröt och så kör vi det en annan dag istället.
Stegen först lilla stegen som gick hyfsat och jag fick henne faktiskt att trampa på alla stegpinnar på nervägen tack vare att jag höll lite i halsbandet och la godis på sista pinnen. Provade sen hela stegen men den gillar hon inte men hon tog sig i alla fall över halva…men vi har ju en bit kvar till eliten så det är ju ingen brådska än…
Platsliggning ca 50 m i 5 min och Gnista låg bra hela tiden, väldigt stablit för att vara henne. Annars har hon ju varit lite kikig…

Ida
Fritt följ buffigt men fiiiiin energi! Stegförflyttningarna var skapliga, vändningar och svängar över lag bra.
Inkallning med stå och ligg BRA!
Sättande under gång BRA!
Fjärrdirrigering flera skiften på kort avstånd enstaka på långt men det gick bra!
Kvarsittande ett par gånger på 20-25 m, klickade och så fick hon springa till mig för belöning. Hon sitter med bra förväntan.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s