Lek, lydnad & spår med en grinig Gnista

Gnista är grinig…gapig och sur är hon, inte så värst lätt-tränad inte! Jag vet inte om det är skendräktighets tid, det var ju ett tag sen hon löpte…men inte visste jag att de blev sura då?! Nåväl, försökte göra något vettigt av träningen medan vi väntade på att spåren skulle ligga till sig.
Skall nog för hon gjorde det bra och var tyst när jag sa tyst och skällde när jag sa skall men hon samlade inte ihop sig som hon brukar utan fortsatte vara sur och gapig. Så som sagt, momentet gör hon ganska bra men den koncentration jag ville uppnå uteblev.
Bitstocks-lek blev det sen då det inte var någon mening att köra lydnad när hon var gapig och sur. Men det här var hennes grej idag, lite "bita-släppa-bevaka"…hyfsade bevakningar (gapiga), bra bett men lite omtag i kampen, svårt att släppa. Det här tyckte sur-puppan var kul!
Fritt följ med bitstocken som extern belöning, okej men inte helt bra, också här brast hon i koncentration.
Framåtsändande
1. Saktagående okej men drog iväg ett par gånger.
2. Galoppen ut bra.
3. Framföring – galoppen ut inte så jättebra framföring…lite ljud ibland men galoppen ut var bra.
4. Framföring – galoppen ut – saktagående se ovan och inför saktagåendet får hon ett stopp och vänder upp men det känns som om det inte är så vansinnigt långt bort…bara hon hittar tillbaka till koncentrationen…
Platsliggning lämnade ca 50 m och hon låg hela tiden, ca 5 min, såg ganska stabilt ut faktiskt.
Spår, ca 400 m, 5 apporter, spårläggare var Lotta, regnade lite och var ganska blött.
Upptag – La ut linan, satte på selen vid bilen, Gnista får dra fram till en startplats (sa 10 m från spåret) i halvkort koppel, jag la henne ner där i riktning mot spåret och när jag tycker att det är okej får hon i kort lina gå fram rill spåret. Perfekt upptag och så gick hon bra iväg.
Spårarbete – Som vanligt mycket bra i ett bra tempo! När hon tappar spåret så går hon bara av max ett par meter och jbbar sig målmedvetet tillbaka till spåret.
Apporter – Hmmmmm, sämre än sist måste jag tyvärr säga. Hon nosar till och på några började hon leta men spåret drar så dant att hon inte har tid att stanna och jobba färdigt. Men jag tror ändå jag jobbar på såhär…dva snitslar vid apporterna så jag kan berömma när hon (antagligenBlinkning) nosar till på dem. Idag hade jag tubost med renkött som belöning vid pinnarna men jag ska nog fundera ut något bättre till nästa gång.

Ida har mest fått vila, hon är
jätteladdad men jag tar och låter henne ta det lugnt den här veckan så
vi kan ta itu med vittringsapportering och all annan apportering i
nästa vecka. Ett par inkallningar fick hon i alla fall och det skötte hon riktigt bra! Jag körde med stå och ligg men struntade i ingångarna. Bra fart, bra stopp, bra starter.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s