Idas lägerhelg

Så har helgen tillbringats i Lillhärdal på Elliegårdens kennelläger, väldigt trevligt som vanligt!!! Sen att det bara kryllade av ida-barn och deras duktiga mattar och hussar gjorde inte saken sämre.Mycket glad
I fredags då lägret började jobbade jag kväll men vid 5.40 lördag morgon åkte jag så vi var på plats hemma hos Bodil kl 8 när dagens övningar skulle starta som var spår med Bertil Dahl från Kil, hoffe-människa med Scanderna’s Svart Tobias.  Ida fick hoppa över spårarbetet (hon är ju en sööööök-hund Blinkning) men då hade matte mycket tid till att prata med folk och heja på alla trevliga ida-barn!
Idas barn är väldigt sociala och trevliga hela bunten och det är ju kul. Jag snodde med mig några stycken för att testa att gå iväg och knyta an lite socialt samt att leka lite. Inte bangar de för främmande inte utan följer med engagerat och leker gärna.
Lunch åts på värdshuset i Lillhärdal innan eftermiddagen tillbringades med lydnad…först budföring och sen hjälpte Micke och jag till med det som man ville ha hjälp med. Så fick Niva visa "bra-att-tänka-på-saker" och Ida fick visa lite possitionsskiften i fjärren samt en platsliggning med Vinna och Viska.
Söndagen började med spår och sen hjälpte jag dem som ville med lite enkla sökövningar, bara ut och leka med andra ord. Spåren hade gått bra för allihopa och hittaövningen gick också bra. Alla hundar gick ut och fram till figgarna, lite trötta efter en sån här aktivitetsfylld helg så var det ömsom lek ömsom godis men alla visade god vilja att ställa upp på leken!
Ida fick ett pass markeringsövningar med egen rulle som gick si sådär, eller rättare sagt markeringarna gick si sådär medan fart, skick, lydnad gick jättebra! Först fyra skicken så fick jag skicka om för hon pussade bara på figgarna men när jag skickade om tog hon rullen. Även om det bara var vallat halvvägs ut på djupet och figgarna låg på ca 30 m så jobbade hon ut bra. Fjärde skicket så ryade jag i precis när hon tog rullen…Generad…trodde hon skulle rulla sig eller nåt…(hon har ju tokat sig förr)..men det tror jag inte gjorde så mycket för följande två skick tog hon rullen med en gång.
Tror att jag ska börja träna Ida mer i sök, fast kanske bara en gång i månaden. Hon hade ju så jäkla fin fart och det såg trevligt ut så baske mej att det ska gå att tävla sök med den där!Ler
Gnista fick ett spår i den Lillhärdalska skogen, gles tallmo med vitlav. Spåret på söndagen la jag och så fick hon ta det med en gång och det gick aldeles utmärkt! Ca 400 m och en tom "drick-yoghurt-flaska" som slut som hon faktiskt stannade vid och fick slicka i sig de sista dropparna ur. Så nu vet jag att det underlaget inte är till något problem, men det trodde jag ju inte heller… På lördagen fick Gnista en korridor uppletande och lite lydnad, gick väl okej.

FINA BILDER från lägret har Vesslas matte tagit!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s