Uppletande & lydnad

Idag blev det uppletande och "tysthetsträning" för Gnista och rutan för Ida.

Gnista
Uppletande full ruta, fyra föremål. Första skicket hade hon inte en aaaaaaning om vad det var hon skulle göra, inte andra heller… Så jag band upp henne, gick själv ut och bollade med föremålet innan jag gick tillbaka och skickade igen. Ett onödigt stopp innan hon for ut, letade och kom tillbaka med föremålet. Som belöning fick hon den smaskiga laxpastejen och den uppskattades! Skickade igen och resultatet var att hon hittade två till föremål och en matte som skamsen tar sig själv i örat och inser att grunderna måste byggas under en betydligt längre tid innan jag testar något dylikt!Generad Jag är nöjd med att hon jobbade sig ut på djupet framför mig flera gånger även om hon inte fått någon träff. En annan sak jag är nöjd med är att hon kommer in fint med grejorna, jag har struntat i ingångarna men hon ska lämna den i min hand innan hon får laxpastejen. Det som funkar sämre är att få in henne när hon snusar runt på annat, så det kan nog vara bra att träna. Ska kanske gå till uppletanderutan någon gång då den är avvallad (men tom) och köra inkallningar med bra belöningar….får klura vidare på upplägget… Kanske snegla lite på retriverfolkets apporteringsövningar?
Linförighet som igår, inget jobb förrän Gnista är tyst. Gick snabbare idag att få henne tyst och fokuserad….och "vips" var positionen otroligt mycket bättre än den varit på länge! Så nu jäklar kommer jag att fortsätta med det här! Ett par gånger tappade hon koncentrationen och började skälla på mig men då gick vi till plankanten igen och väntade tills hon var tyst.
Platsliggning funkade bra och hon låg hyfsat fastän Lotta & Krazy körde inkallning och konglek inte långt därifrån. Fast jag måste säga att Gnista fick en väääääääldigt lååååång hals då.Blinkning
Kryp första gången jag testade började hon skälla så "marsch pannkaka" till plankanten! Nästa gång vi provade så var hon tyst och fin, kröp riktigt fint men lite "luftiga armbågar" ett par gånger. Idag gjorde hon inte bara fina vänstersvängar utan även en fin högersväng. Hon känns trevligt följsam i krypet!

Ida
Rutan mest tränade jag på farten men det är svååååårt att kasta kongen 30 m rakt genom rutan. Först kastade jag kongen medan jag höll Ida i halsbandet, sa sen rutan, väntade ett par sekunder, släppte och ropade bra när hon passerade andra konparet för att hon skulle komma igång. Sen försökte jag kasta senare än igår, ibörjan stannade hon några meter före rutan och tittade på mig men då väntade jag tills hon i alla fall tagit sig in i rutan. Sen började hon springa till rutan men lägga sig i den….snyggt och prydligt mitt i men jag hade ju tänkt att hon skulle springa igenom den. För kör jag med ligg varje gång så tror jag att Ida kommer att lägga sig innan rutan eller kanske sakta av lite väl mycket, nej jag vill att hon inte riktigt ska veta vad som kommer här näst. Körde några sändanden då jag kastade kongen genom rutan och sen några då jag kommenderade  ligg som gick ganska bra, svansen utanför vid ett par tillfällen.
Ett par gånger körde jag sändande till kon innan hon fick springa till rutan och det gör hon bra, tenderar dock lägga sig vid konen så det får vi jobba på. Ida verkar i alla fall tycka att momentet är jättekul för hon ser hela tiden glad ut!

I morgon ska vi spåra!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s