Sökträning

Har inte varit så vidare kry de sista dagarna, feber, trött, frusen…ingen hit så hundarna har fått minsta möjliga. Idag fick det i alla fall vara nog…innan Gnista börjar klättra på väggarna…

Vi var fyra som körde sök idag, någon var iväg och tävlade och några laddade för tävlingarna i morgon. Gnista fick sig ett pass idag och jag la upp det såhär.
En figge i varje hörn, markeringar, kopplat påvis till hälften sen släpper jag henne, blodpudding vid påviset hos figgarna, lydnad tillbaka till stigen. Sen tre tomslag.
Efter dem tog jag bort Gnista så figgarna kunde lägga sig på djupet igen, en på varje sida, markering och påvis. Näst sista lydnad från figgen medan figgen på sista skicket fick mata in Gnista.
Förstra skicket bra ut, markerade bra, bra påvis.
Andra skicket bra ut, markerade bra, lite ofokuserat påvis (tyckte att hon gick och nosade i backen, ryade i och då var det full fart fram till figgen).
Tredje skicket ett bra tomslag.
Fjärde skicket ett bra tomslag men kom ut bakom mig på stigen.
Femte skicket ett bra tomslag men kom ut bakom mig på stigen.
Sjätte skicket jobbade ut bra, markerade bra, bra påvis.
Sjunde skicket bra ut, markerade bra, bra påvis.
Över lag väldigt bra och av träningskamraterna fick jag höra att samarbetet blivit bättre och så är det faktiskt, alla skick gick hon dit jag pekade!!! Dra markeringar säger figgarna, hon är framme och kollar av snabbt innan hon tar sin rulle.
Vad som brister är skogslydnaden, det blir lite mycket påminnelser och sen MÅSTE jag vara noga att inte belöna direkt när jag fått in henne till sidan utan låta henne gå några steg först. För hon ser ut att ha förstått att om hon drar iväg ett par steg kommer jag att påminna henne och sen får hon belöning…alltså att hon drar iväg är det som ger belöning…

Imorgon är det tillbaka till jobbet igen och så hålla tummarna för alla träningskompisar som ska tävla såklart! Hoppas det blir många uppflytt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s