Prommis & spår

Jobbade 6-14 idag och försökte hålla koll på alla tävlande klubbkompisar, inte lätt men sms är himla bra.
Efter jobbet tog jag hundarna en tur på Mjälleberget. Hösten är bra vacker! Några bilder blev det…
 
När jag kommit hem ringde Ullis och frågade om jag skulle hänga med och lägga några näringsspår och det är klart!
Jag la ett åt Chaos och ett åt Gnista medan Ullis la ett åt Ida och ett åt Chaos. Det blåste riktigt kraftigt på Odensala Sportfält men hundarna jobbare riktigt bra i alla fall!
Ida och Chaos fick raka spår med godbit i varje steg och vinden i ryggen medan Gnista fick ett spår med ganska många vinklar och fem små apporter (3-5 cm). Ida och Chaos spår var på ca 50 m medan Gnistas var ca 200 m.
Först var det Chaos tur och han jobbade jättesnyggt och riktigt tryckte ner nosen i varje steg för att få tag på godbitarna.
Sen var det Ida som smaskade i sig godishögen innan hon fortsatte en bit sen syns det att hon försöker lösa det här på andra sätt…hon släpper spåret och försökte vinda in det men jag släppte inte på förrän hon målmedvetet gick ner med nosen. Tar det emot så är hon inte direkt den som kämpar mer utan hon lägger sig eller står still och tycker att jag är jobbig… Nåväl, hon tog sig genom spåret i alla fall och fram till godishögen.
Chaos fick sen sitt andra spår som han löste i samma snygga stil.
Så var det tillslut Gnista, som inte tyckte att det var ett ögonblick för tidigt! Hennes spår började på grus ca 30 m innan jag vinklade ut på fotbollsplanen, givetvis med en korvhög i starten och sen i varje steg de första 5 metrarna, sen blev det några "korvmetrar" här och där i spåret (inte i vinklarna utan på raksträckor eller några meter efter vinklarna). Hon spårade bra men drog sig lite ner mot gräset, när vi kom fram till vinkeln så var det i alla fall klockrent! Fortsatte på gräs och då blev det lite mer tryck i kopplet (jobbade idag med sele och koppel). Vinklarna hade jag lagt på de vita linjerna…eller strax brevid så jag kunde se hur hon gick i spåret och jag måste säga att hon går ganska så precis i spåret! Apporterna jobbade hon på alla fem, det var speciellt kul att se henne vid partonhylsan då hon jobbade ett bra tag aktivt innan hon duttade nosen på den och la sig. DUKTIGA HUND!
Men med den starka vinden så va fia-lottan trött mot slutet…så nu ligger två trötta hundar här hemma och jag ska slänga mig på soffan och titta på Shreck…på engelska (såklart bäst så).

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s