Duktiga hundar!

Ledig dag och vid 12 åkte jag till klubben…

Först träffade jag Micke som ville ha sällskap med platsliggningen med Speed, eftersom Ida löper fick Gnista ställa upp. Gnista var lite kikig och intresserad av den lille svarte killen men hon låg. Vi gick inte så långt, bara 10-15 m och så fick de ligga ca 2 min.
När jag var på väg av plan så kom Ullis med rottispojkarna och eftersom jag ska vara hundvakt åt Chaos i helgen gick jag med på deras prommis med Gnista för att avdramatisera morgondagen lite. Sen fick Chaos hoppa in i bilen och Gnista och Urax fick följa med bort till uppletanderutan. Jag ville kolla om förra passets framgång var en tillfällighet eller om det var på riktigt!
Vi vallade av halva rutan (25×50) och la ut fem föremål och en skickade jag Gnista. Hon verkade inte helt fokuserad och första föremålet släppte hon och bytte till ett annat…jag belönade i alla fall med kongen och sen var det som om hon var påmind om att det var bra att komma in med grejerna med en gång! Duktig flicka, fint flyt idag också då jag får föremålet och skickar med en gång. Efter fyra föremål bröt jag och då var det Urax tur innan Gnista fick en sväng till med fyra föremål och det gick jättebra! Jag är i alla fall väldigt nöjd med hennes arbete idag också, sen är hon ju inte så rutinerad men det kommer…

Så var det Idas tur för lite lydnad, försöker jobba på inkallande med stå och ligg och det går framåt, okej idag satte hon sig på ligg ett par gånger men det känns som om jag rättade till det. Tempot är riktigt hyfsat också!
Fritt följ lite buffigt men mest bra i alla fall. Snygga stegförflyttninger där hon håller riktningen fint, lite finlir på avsluten i steg till vänster där hon hamnar lite långt ifrån.

Gnista fick sen ett ordentligt pass på lydnadsplan.
Saktagående ganska bra mellan varven, varierade att ha gappay-rullen liggande bakom och ha den i fickan men hon går ju bäst när den ligger bakom. Svansen i vädret går hon på spänn, hon ser ju för skön ut. Testade ett par "före" och hon galopperade utnågra meter innan hon stannade och sen fick jag henne att gå….lååååångt kvar tills vi är färdiga men det är kul att testa sätta samman framåtsändandet ibland och se hur långt man kommit.
Hopp-sitt fortsätter jobba på att få ut henne mer innan hon sätter sig. Momentet finns men jag vill ha det bättre!
Fritt följ tyst och skapligt! Hade en hyfsad position idag!
Kryp lite luftigt men bra höger, vänster, backa…det kommer!
Runda stolpen med och utan stå länge sen var det vi körde den här leken så det tog ett par gånger innan hon helt var med på noterna. Efter ett par gånger med bara spring la jag in snabbt-stå och det gick bra, men efter ett par sånna så tycker Gnista att hon vet vad som komma skall och saktar in. Det gäller att inte vara förutsägbar!

Så fikades det och helgens MH-bana riggades innan hundarna fick sig varsitt pass igen innan vi for hemåt.

Ida
Fjärrdirrigering
BRA!

Gnista
Fritt följ
först gå in på plan och sen klickade jag position med kontakt och hon var riktigt duktig. Klickade tätt och hon gick jättebra och TYST!!!

Nu ska jag nog ta och inta soffan en stund innan det är sovdax, jobbar 7-14 imorgon och sen kommer Chaos hit!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s