Sök & lite lydnad

Ännu en dag med skogsarbete, jättekul men det känns som om det är lydnaden jag borde lägga lite mer tid på…men det är väl bäst att passa på att vara i skogen nu innan snön kommer.

Sök med Gnista och idag ville jag jobba upp påvisen. Tycker att hon känns lite oengagerad där ibland, men det beror väl på att det inte är mäniskorna hon vill ha utan jobbet… Idag fick figgarna varsin tub leverpastej med sig och så varsin kampleksak (bitstock och gappayrulle). Min tanke var att när hon markerat skulle figgarna smyga mot stigen för att sen springa tillbaka tjoandes och jag skulle trigga henne lite på stigen innan jag släppte henne. De två första tror jag att det funkade ganska bra men sen kampade hon mest pliktskyldigt så att figgarna skulle ta fram den "riktiga belöningen", dvs leverpastejen på tub… Hon vet vad hon vill ha, så efter tredje skicket fick hon tuben direkt.
Fem skick blev det i alla fall allt som allt och hon jobbar bra ut, tog rullen bra och gjore idag bra påvis (lösa). Men sådär "uppeldad" som ag hade önskat var hon inte…stod mest cool och väntade på att jag skulle släppa men sen hade hon ju ändå hyfsad fart ut så det fyllde kanske sitt syfte…vi får väl se…

Ett kul sökpass var det i alla fall idag med flera nya hundar! En liten "rasparad" med schäfer, rottis, kelpie, flatt, aussie, eurasier, bordercollie. Kul att träffa på nya hundar så man får tänka till lite…

En sväng till klubben blev det också.

Ida
Rutan
tyvärr var jag klantig och kastade kongen snett till vänster första gången och sen drog hon sig till vänster flera gånger. Efter ett tag började jag vänta ut henne när hon hamnade utanför eller på linjen och då jobbar hon sig faktiskt till mitten. Jag skulle tro att det är dax att jobba på det ett tag nu.
Konen+rutan konen tycker Ida är jättekul men jag får sägga till henne att stå där annars lägger hon sig. Hon hittar sen hyfsat till rutan…fick vänta ut henne men så var hon i mitten.
Fritt följ bara lite men det var okej.
Fjärrdirrigering första två gångerna lyssnade hon inte, gick tillbaka båda gångerna och gjorde om hela momentet och sen giick det bra!

Gnista
Liggmarkeringar
var länne sen vi körde utanför spåret så det gick litte segt men när hon väl la sig så låg hon fint med den mellan tassarna de flesta gångerna. Mera träning!
Fritt följ tyst och fokuserat…i och för sig med täta klick men det är nog det som ska till just nu.
Kryp
hyfsat men kan bli bättre…hon lättar i armbågarna efter några steg…
Inkallning en slät bra men så skulle jag göra en med ställande och la grej bakom henne, då tjuvstartade hon och gjorde ett snyggt ställande och sprang tillbaka och hämtade grejen…så det var bara att göra om och då satt hon kvar. Farten var nog högre för det tog lite många steg för henne att stanna.
Läggande under gång där lättar hon i armbågarna, inte bra!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s