Jag haaaaar tränat….såklart!

Men orken har inte riktigt räckt till för bloggandet så ett litet kort sammandrag blir det idag då.

Ida
Det är lydnadstrean som filas för fullt…tyvärr har jag inte tagit tag i vittringsapporteringen men kanske tar jag och punkttränar det nästa vecka…kanske…
Rutan tränas desto mer och nu är det dirigering i rutan. Även om jag tränar att hon ska springa in i rutan med fart så vet jag att hon inte alltid kommer att göra så. Hon stannar nämligen och vänder upp strax före rutan ibland så nu har jag tränat "backa" och att hon ska stå innnan hon får kommando att lägga sig. Det går faktiskt skapligt! Tänkte att OM hon gör så på tävling så måste jag ju träna så att vi kan rätta till det hela.
Fjärrdirigering för det mesta bra men i går när det var några som rörde sig bakom henne så tappade hon fokus. Så mer störningsträning!
Fritt följ skapligt men hon tränger lite och hoppar i språngmarchen. Stegförflyttningar och vändningar är mycket fina!
Inkallning med stå och ligg helt okej men tempot kunde ju vara bättre. Får jobba på avsluten, att hon från liggandet ska galoppera in de sista metrarna….även om det bara är en kort bit…för hon börjar i galopp men slår sen av till trav en meter för tidigt.

Gnista
I måndags fick hon uppletande på my plats, ganska springig i början men efter en paus i blien och sen se på när jag gick ut och droppade föremål så blev det bättre.
Linförighet går bättre, jobbar med täta belöningar för att hon ska gå bra i position utan att tänka "framförgående" och hamna långt fram. Faktiskt har hon blivit tyst och mer fokuserad.
Fritt följ har också blivit bättre, kombinerar täta belöningar med en smula krav och långa pass fritt följ utan belöning. Det känns riktigt bra för det mesta! Hon har varit bar retsam när hon fått kongen kastad så jag belönar oftare med kongen från handen och kampar några sekunder innnan vi jobbar vidare.
Kryp har börjat säga till henne när hon lättar armbågarna och jag tycker att det går hyfsat.
Läggande under gång lite snabbare tycker jag nog att hon borde kunna lägga sig så vi jobbar med det.
Inkallning braaaaaa!
Apportering: trä – rullar den i munnen ibland, hon får gå fot med den i munnen och jag säger ifrån om hon rullar den och hon jag tar den bara om den är stilla metall – inga problem tung – här syns bristerna i gripadet av apporten (och det är väl därifrån rullandet av träapporten kommer från kan jag tänka), hon tar den inte percis bakom huggisarna utan ett par cm längre in och då får hon inte ett stadigt grepp, lltså hamnar tungen på sniskan. Jag försöker få henne att ta den mer på mitten och lägga den bakom huggisarna…men jag får nog försöka lite till… Apporteringen är väl inga problem med i och för sig eftersom hon galopperar både ut och in men ett stadigare grepp VILL jag ha!
Platsliggning idag gick det bara bra men igår gick hon upp ett par gånger…det känns inte som att hon är osäker utan mera uttråkad och vill göra något roligare. Jag skäller på henne och går mot platsen hon låg och hon går dit och lägger sig igen….grrrr. Nåväl idag låg hon fint så det är väl bara att träna på.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s