Lydnad igår & spår idag

Igår efter jobbet åkte jag till klubben för att träna lite lydnad.

Gnista fick börja med saktagående, stannade och kikade på mig ibland men fortsätter sen. Visst vill man att det ska gå snabbare att lära in men det är bara att nöta på så kommer det nog.
Fritt följ var ganska okoncentrerat och som på beställning…lite ljud då och då. Efter en paus när jag tränade Ida gick det bättre!
Tungapporten jobbade med att få henne att greppa mitt på och det gick bra…nu ska jag "bara" få henne att hålla fast den bättre varje gång och inte bara ibland.
Hopp-sitt-hopp bra ut men när hon sitter på rätt ställe så sitter hon kvar fastän jag säger "hopp"…så dax att jobba lite mer på återhopp.

Ida fick fortsätta jobba med rutan, bra första skicken men sen minskade farten så då jobbade jag med den ett tag. Jag ställde henne ca 25 m från rutan och gick fram så att jag visste att jag kunde kasta kongen genom rutan så kommenderade jag. Full fart!
Fritt följ bara bra.
Metallapportering faktiskt så fick jag till ett par galopper ut, farten in har aldrig varit ett problem.
Hopp-apport-hopp med både trä och metall. Det gick bra men jag får vara noga med att inte kasta så långt och att få iväg den rakt så ska det nog bli bra.

Idag skulle det varit sök efter jobbet men vi blev för få så Ullis och jag träffades i Västerhus och la spår. Jag la ett par ganska korta till Urax och Chaos medan Ullis la ett lååååångt åt Gnista och medan de fick ligga till sig så fick först Gnista och Urax gå en prommis lösa vid sjön och sen Ida och Chaos…i koppel mest. De hade säkert funkat lösa ihop men Chaos är en stor pojke som växer ganska hårt så han behöver nog ta det lugnt.
Gnistas spår hade legat i ca 2 timmar och längden kan npg ha varit ca 1000 m kanske? Svårt att veta när man bara hänger på. Sex apporter av varierande material och storlek ("mygga"-flaska, mascara, tom liten kesoburk, en patron, en rulle plastband, en liten börs). Skogsterräng som var ganska så snäll.
Spårupptag: mer sansat idag och det kan bero på den långa prommisen innan spåret. Även om hon tog det lugnare så strävade hon rakt ut och tog spåret klockrent åt rätt håll. Vackert som en tavla.
Spårarbete: jättebra!!! Ligger på lite hårt men är mycket metodisk i sitt spårarbete, kommer hon av det så jobbar hon sig väldigt metodiskt tillbaka. Inte bara spring här inte. Det som var riktigt kul att se var när Ullis gått över en stig vid två ställen, en stig som vi promenerade Chaos och Ida på. Jag visste att det gick där men jag ville se vad som skulle hända….? Kul var det för när vi kom ut på stigen första gången följde hon den först en bit åt höger (jag höll emot lite men inte hårt alls så hade hon verkligen velat ta spåret åt det hållet hade hon gjort det ändå), sen en liten bit åt vänster (även här syntes det på henne att hon inte tyckte att det var rätt håll heller) och så började hon leta spåret på andra sidan och fick tag i det med en gång! Näst gång vi passerade samma stig kollade hon bara en snabbis åt höger innan hon fortsatte över och i spåret! Ullis sa att hon tog alla vinklar riktigt fint, bara i en ringade hon lite och på ett ställe (vid en viltstig) kom hon av spåret lite.
Apporter: inga spontana liggmarkeringar idag heller men hon jobbade på alla utom patronhylsan. Så nästa spår kanske ska bli kortare med många små grejer kanske? Vi jobbar på.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s