Bara lydnad…

Det blev det idag men jag är riktigt nöjd, det var ett tag sen jag kände det efter ett lydnadspass. Det är inte det att hundarna går dåligt utan mera min egen brist på fokusering och brist på inspiration.

Gnista fick börja och efter en prommis så började vi med fritt följ och det gick faktiskt skapligt! Lite ljud ibland och lite ofokuserat ibland men för det mesta helt okej. Belönade med frolic och kamp med gappay-dutten. Korta kamper då jag bara efter några sekunder plockar av henne dutten. Hon har en hyfsad position, som givetvis kan bli bättre, men hon tränger inte lika mycket. Fin språngmarsch, kanske hamnar hon en anings för långt fram men det är inte mycket och gör jag en halt eller vänsterhalt är hon verkligen med!
Inkallning reste ett par gånger men när hon gör inkallningar så är de jättesnygga och fiiina ingångar!
Inkallning med stå först kommenderade jag stå när hon var nära och kastade dutten bakom henne och sen la jag den bakom henne. Hon tjuvtog den en gång och första gången så tog hon lite väl många steg innan hon stannade men sen blev det bra.
Hopp-sitt-hopp blandar att jobba ut henne med kastad dutt och att sätta sig, ömsom kan man väl säga…så vi får fortsätta träna på.
Apportering-trä rullade den i början men det blev bra efter ett par gånger. Hon får ju liksom inget avlämnande när hon rullar den och det är ju det hon vill för då kommer ju belöningen…dutten eller godis.

Ida en prommis och så körde vi igång.
Fritt följ jobbade en hel del med strarter och vändningar på stället. Jag tycker nämligen att hon kan vara lite mer uppmärksam där.
Inkallning bara släta och så klickar jag på lite olika ställen på vägen in. Ska verkligen försöka att INTE lägga in stå och ligg på ett braaaaaa tag. För nu är det tempot som ska ökas! Det funkade i alla fall fint idag, började klicka där ställandet brukar komma och sen dröjde jag längre och längre. Farten blev faktiskt bättre!
Varvade fritt följ och inkallningar så att hon hade gått ett tag innan det blev inkallning, funkade bra i alla fall.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s