Pre-flytt, intervallträning & lydnad i Flen

Ännu en resa till Flen, skulle hämta hem Henrik och samtidigt passa på att ta ner lite grejor. Ska ju inom en ganska snar framtid flytta till Flen…om det nu gått någon förbi. Henrik började ju ettan nu i höstas och kan inte åka emellen på samma sätt som tidigare så då får jag flytta på mig. Har inte lust att bara vara en "lov-mamma" utan vill ha en vardag också. Men det är med sorg i hjärtat jag lämnar Östersund där jag lärt känna så många fantastiska människor och har trivts så bra. Jag kommer också att sakna det storslagna landskapet och att se fjällen i fjärran varje dag…men så här är det i livet…allt har sin tid… Kanske flyttar jag norr ut igen om ett antal år när livet ser annorlunda ut….vem vet? I december verkar det i alla fall som att jag tar mitt pick och pack och styr kosan söder ut.
 
Igår åkte jag till brukshundklubben här i Flen, trevligt att träffa en massa folk eftersom det var kursavslutning. Tyvärr hann jag inte vara kvar och dominera hund-rejset…får bli en annan gång…Mycket glad
Gnista fick i alla fall intervallträning, 3×200 och 2×300, det tyckte hon var jättekul! Hon ser så fin ut när hon springer…som en rem längs backen. En rapporttalang…?! Finge jag ha kongar som mottagare så kunde jag ju fixa det helt själv…Blinkning…det är ju transporterna en kong kan ha liiiite svårt för förståss.
Sen gick vi direkt upp på lydnadsplan men det var ingen hit, hon var för speedad så koncentrationen infann sig inte. Försökte ett tag med starter och korta förflyttningar men det blev inte bra. Avslutade då med en platsliggning i ca 3 min och jag lämnade ca 20 m och det gick bra.
 
Så var det Idas tur och hon var riktigt pigg och alert idag, men det är klart efter fredagens bilåka så märks det ju på henne också. Började med en slät inkallning utan ingång, fin fatr ända från början! Fritt följ, lite buffigt ibland men så rätt vad det är käänner jag henne inte mot benet, kikar ner och undrar om hon fortfarande är kvar och där går hun nästan aldeles perfekt! Duktig Ida! Rött hjärta
Fjärrdirrigering gick hyfsat, lite framåt men jag la in ett par "back" och då blev det bättre.
 
Nu ska jag åka till skogen med hundarna en sväng och sen är det hemfärd, 65 lååååånga mil. Pust!
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s