Dagsådalen

Mötte Ullis med rottispojkarna vid Dagsådalen på eftermiddagen, först fick alla hundar prommis. Gnista och Urax lösa medan Ida och Chaos i koppel. Inte för jag tror det hade varit några problem med alla hundar lösa men liiiiite mer ordning blev det så här. Sen när Gnista, den retstickan, sprrnger och mallar sig för Chaos med kongen i munnen får jag säga till henne.

Efter prommisen så skulle Gnista och Urax få sig lite "rapport-lek", dvs en liten grundövning utan så värst mycket planering utan mest för att testa och se vad som hände…
Första sträckan: Ullis tog Urax och Gnista med sig och gick ca 100 m och så skickade hon först tillbaka Gnista och sen Urax med bara en liten stunds mellanrum, lagom så jag kunde belöna Gnista färdigt och lägga henne ner. Sen fick Urax smaska "tonfisk på tub" och äta korv.
Andra sträckan:
Nu hade Ullis gått en bit till medan jag belönade så sträckan var nog ca 150 m. Så efter en liten stund när belöningen var avklarad och vi hade samlat ihop oss skickade jag först tillbaka Urax och sen Gnista. Full fart på båda två!
Tredje sträckan: Tillbaka till mig som stod på samma ställe i stort sätt, det fanns inte riktigt utrymme för mig att göra förlängningar. Först Gnista sen Urax, duktiga hundar.
Fjärde sträckan: Även den här gången hade Ullis gått en bit så sträckan var nog ca 200 m. Gnista fick starta tvåa och fick ett stopp på vägen men så ropade Ullis och hon kom igång igen…åt tonfisken men så tjuvade hon tillbaka…
Femte skicket: Som sagt, Gnista tjuvstartade men Urax gick fint.
Sjätte skicket: Släppte jag båda hundarna samtidigt och vilken fart det blev på Urax! Efter halva sträckan halkade han efter och då vände Gnista tillbaka till mig, men när jag bara stod tyst och Ullis tjoade så sprang hon vidare.

Avslutade där…Urax och Gnista är såååå söta ihop, slickar samtidigt tonfisken ur tuben…
Gör vi om det här så blir det nog uppbindning (alltså medtag dubbel uppsättning koppel), comradio och börja lite kortare för förlängningar åt båda håll kanske? Låter lite mer seriöst…även om jag aldrig tränat rapport så har jag minsann idéer…där också…
Blinkning
Kommer Gnista på vad det är leken går ut på så tror jag det inte är så viktigt vem som är mottagare utan mera att den gör "rätt saker", dvs gör en belöningsritual som hon känner igen sig i och tycker om.

Ida fick markeringar med lösrulle och det gick superbra!!! Hon har verkligen fin fart nu och koll på vad hon ska göra. Härligt att se! Snart dax för egen rulle kanske…? Nja, inte riktigt än men hon kanske ska få köra sök någon dag.Mycket glad

Avslutningsvis fick Chaos uppletande, full fart på den pojken!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s