Helg i Falun & dagens lydnad

Hemma efter en helg i Falun med hoffeklubbens styrelsemöte och LO-konferens, jag fick träffa på en massa trevligt folk men tråkiga dagar för hundarna. Det var i alla fall roligt att träffa Ida-barnen Viska och Vixxie igen, väldigt trevliga och söta fickor! Försökte ta ett par kort när vi var ute och gick men de blev mest suddiga, lägger i alla fall ut dem här nedan…

Idag åkte vi i alla fall till klubben för lite lydnadsträning.

Gnista mycket energi i henne efter helgens inaktivitet men hon var mest tyst i alla fall.
Ut-lek lite fuskade hon med att gå ut men andra omgången så gick det bättre.
Fritt följ kan tycka att hon var ganska ofokuserad idag, MEN det mynnade inte i ljud! Hon tittade istället på allt möjligt.
Kryp fiiiint, något steg var hon lite luftig men mest bra! Jobbar mycket med att hon ska hålla position och att hon inte ska hamna framför mina förrte så belöningen får hon sträcka sig efter till vänster. Alltså innan klicket kommer böjer jag mig ner och håller handen med godis till vänster om hennes huvud, hon ska hålla kontakten med mig ända tills jag klickar. Hon gör i alla fall väldigt fina vänstersvängar och backar bra i krypet så nu är det speciellt raksträckorna och högersvängarna som måste jobbas mer med.
Inkallning inte speciellt bra eftersom hon reste sig när jag lämnade henne första gången moch andra gången satt hon kvar MEN i ingången buffade hon lite mot mitt ben…nåväl, annars brukar den vara fin så det är kanske inte mycket att hänga upp sig på.
Skall mest tränade jag tystnaden men la också in ett par skall. Lite trampigt i början men sen satt hon ganska still och bra. Hon har ett kraftfullt skall men i coh med att jag tränar mycket tystnad så lystrar hon fint på "tyst".

Ida
Fritt följ lite buffigare än vanligt, men det är klart, hon är ju också laddad efter en stillsam helg.
Vittringsapportering med en pinne och blandar lite olika varianter. Ibland ska hon bara dutta en gång innan hon får ett klick, ibland klickar jag inte första gången utan hon får dutta en gång till och ibland får hon göra en apportering. Anledning till duttarna är att jag inte vill att hon ska plocka i bara farten utan att hon ska tänka också. Om det är en bra metod visar sig så smånign om…
Inkallning slät och det gick bra.

Så fotona…som sagt inte alls bra, men i alla fall något!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s