Rörigt sök & skogsprommis

Jag skulle kunna börja med att skylla på att jag jobbade natt och på söket var trött och oskärpt….men det ska jag väl inte göra..hoppsan, jag kanske just gjorde det…Generad

Söket med Gnista var väl si sådär, en del saker är riktigt bra och en del är riktigt usla, så nu får det som går bra vila och det som går dåligt MÅSTE jag ta tag i!!!

På väg fram till rutan drar hon, nosar och äter snö. Brukar dra men inte nosa och äta snö, så det började redan där och jag var nog inge vidare på att tackla det för dagen.
Första skicket tomt till höger, rakt och fint ut och kommer in bra.
Andra skicket figge i hörnet, hade gått fram så jag skickade tillbaka mot hörnet. Först siktade hon in sig framför hörnet men sen tog hon figgen med bra markering och kommer in. Påviset stannar hon upp ca 10 m ut för att nosa eller åta snö, jag ryar i och hon fortsätter ut.
Tredje skicket tomt, bra.
Fjärde skicket tomt, helt okej.
Femte skicket tomt, helt okej.
Sjätte skicket tomt, gick inte dit jag tänkt mig utan gick framåt för tidigt. Även om det syntes i skicket att hon skulle gå däråt så tog jag inte in henne med en gång utan gav henne en chans att räta upp sig (hon gör det ibland/oftast)…två gånger skickade jag om och den tredje gich hon mer åt det håll jag tänkt mig.
Sjunde skicket figge, markering, helt okej påvis.
Åttonde skicket figge, okej
Nionde skicket figge, okej.
Tionde skicket
figge, okej.

Trooooor att dagens övningar såg ut
såhär…men med konstant mycke tjat (från min sida) och snöäta (från
Gnistas)…verkligen dax att lägga om taktik!!! Men ville ju "bara
testa av" så att tomslgen "finns" och det tycker jag att de gör, så nu behöver jag inte "bara testa" mera utan nu är det målmedveten träning i samarbete som gäller…och det med basta!!!


Dåligt: startpåvis – transport från fig – ordning på stigen – viss riktning
Bra: går bra ut oavsett vind – framslag – håller koll på vart jag är på stigen – markering –
bra ork – tomslagen är skapliga

Nästa träningstillfälle tänker jag ha figgar väl dolda på bara 10 m, skicka på hittaövningar och sen ha bra lydnad i till stigen för att belöna med ett nytt skick…är det bara 10 m transport så borde det väl gå utan tjat. Jag belägger mig i alla fall med munkavle…inte ett enda tjat ska komma över mina läppar…Ängel Det är i alla fall målsättningen!

Eter söket var det mörkt men snön lyste upp så Ida och Gnista fick en bra skogsprommis med Urax och Chaos. De tyckte att det var sååååååå skönt att spriga av sig! Det tyckte matte också men nu hägrar soffan…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s