Flensbo igen…

Efter att ha lämnat Östersund i sin allra vackraste vinterskrud, med snö och rimfrost på träden, åkte jag söder ut i tisdags. Med fullt släp bakefter gick det i makliga 70-80…att det dessutom började snöa vid Gällö gjorde ju inte saken bättre. Spårigt och dålig sikt, efter Sundsvall snöade det fortfarande men snatr nog var det blötsnö och när lastbilarna svischade förbi stänkte det upp på hela framrutan…usch! Efter Gävle blev det i alla fall barmark men snart nog var det dimma som försvårade sikten, men efter 10,5 timmas restid så var jag framme.
Veckan i övrigt har bestått av bära grejor, plocka upp ur lådor…sååååå tråkigt!
Mitt i alltihopa är mamma är fortfarande mycket sjuk men det går framåt och det är skönt att se…det kommer att bli en lång rehabilitering för henne.
 
Hundarna tycker också att det här med "flytteriet" är döööödens trist! Inte mycket träning blir det, men igår eftermiddag fick de sig en prommis över gärdena vid klubben och så varsitt lydnadspass. De var båda ganska duktiga! Gnista fick sig en hel del "sitta-kvar-träning" och det gick fint, hon börjar komma ihåg att det INTE lönar sig ett skvatt att gå upp utan det är klicket man ska vänta på! Så lite fritt följ och det funkade också bra.
Ida fick sig ett pass vittringsapportering och det gick också riktigt bra! La ut "min" pinne och sen en massa andra, första gången tog hon bara vilken som helst, jag tog bort den och sa "fel" så skickade jag igen. Efter några pinnar kom hon ju i alla fall fram till "min pinne" och DÅ fick hon klick och STOOOOR belöning. Nästa omgång var hon mer målmedveten i att ta rätt pinne! Sen var det bara "min pinne" hon var ute efter.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flensbo igen…

  1. Kerstin skriver:

    Usch vilken tuff nerresa ni fick. Kommer att saknar er här uppe :( Lycka till i Flen! och vi ses väl i vår då/Kerstin och hundarna

  2. Ullis skriver:

    ser fram emot att ses kring jul!! ska bli kul att träna litet ihop, du får väl se om jag kommit på några nya påfund:). häör skulle det behöva städas!!!men jag dricer te o går o lägger mig istället. riktigt kallt idag. chaos fick isklumpar i morrhåren till hans stora fasa. urax hälsar jättemycket till sina favvostadtsbrudar, han skanar deras mer timida sällskap påpromenaderna!!!/Ullis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s