Piercad Gnista

Så idag på eftermiddagen sa Ida ifrån…inte så att de rök ihop ordentligt men ett öra på Gnista började blöda vid öronspetsen (givetvis det som står orgentligt). Blodet sprutade en stund men stoppade upp ganska snart. Det var ju i ock för sig ganska väntat eftersom Gnista har varit så dum senaste dagarna… Nåväl inget bestående och intet som föranledde något vetrinärbesök bara ganska blodigt här hemma.
 
Var till klubben ett tag idag. Järngänget var där en stund så det var trevligt med en stunds prat men i övrigt inga mer medan jag var där. Trisst! Dessutom tränas sök dagtid i veckorna, passar inte alls mitt schema utan jag skulle vilja träna söndagar. Hoppas att några till skulle vilja göra det. Ska forska i saken när tid finns för det vore ju trevligt att komma igång igen.
 
Hundarna fick i alla fall två pass var och så kloklippning som avslut, det har klipprat lite väl mycket i parketten här hemma.
 
Gnista jaha du Lotta, det var väl platsliggning, linförighet och framförgående den här veckan?! Så kör vi en avcheckning om en vecka!
Fritt följ/linförighet ganska tyst och fokuserat faktiskt…MEN med den nykomna snör så skulle det ju förståss den avsmakas både en och flera gånger…grrrrrr! Bra svängar och vändningar. Helt okej språngmarch.
Framförgående stretar en del men jag började med att lägga kongen bakom och så gick vi från den, gjorde lite halter och när hon stod bra eller gick bra klickade jag så hon fick springa och ta den. Gjorde så ett par gånger innan jag inte la ut någon kong utan stoppade den i fickan, gick ett par vändor innan jag smusslade ut kongen och släppte den bakom mig och när jag var nöjd fick hon springa tillbaka och ta den. Så jobbar jag nog vidare. Inga problem med framföringarna etter att stå stilla i halterna idag…hoppas att det har trillat rätt.
Platsliggning låg bra båda gångerna jag la henne idag men jag gick bara 20 m och lät henne ligga i ca 2 min. Lämnade, vände upp, tog fram kongen en stund synlig, dolde den sen i handen och så strax innan jag gick tillbaka stoppade jag den i fickan, gick tillbaka, ställde mig vid hennes sida, la den mellan hennes tassar och så klickade jag och hon fick ta den. Med andra ord har jag gått tillbaka ganska ordentligt mern det är väl lika bra och vi har ju tid på oss!
Inkallning vackert som en tavla!Skrattar
 
Ida är fortfarande riktigt gasad, kul men lite svårt att jobba med precitionen i fria följet…
Fritt följ lite hafsigt med trängning och lite hopp men mellan varven riktigt bra! Hon börjar få till vänster och höger halterna utan att hamna snett. Riktigt fin stegförflyttning gjorde hon i alla riktningar!
Rutan hoppitti-hoppitti, stora språng nästan ända fram till rutan och så vände hon upp och la sig i ett språng…hon tycker att hon kan det här men slarvar… Så efter ett par försök så minskade jag avståndet och det var dax att repetera vart mitten av rutan var. Efter några försök att lägga sig strax innan rutan/ställa sig vid en kon/ställa sig vid en annan kon/gräva och putta på en kon/mm så samlade jag ihop oss och skickade igen och då blev det helt okej. Men jag ska nog rota fram targeten igen och repetera mitten ett tag till.
Fjärren vackert!Rött hjärta

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s