Lydnad

Idag blev det en tur till klubben igen för lite lydnadsträning. Jättekul att se parkeringen full med bilar! Det var visst lite träningsgrupp och instruktörsträff bl a. Hundarna fick varsitt pass och sen blev det kaffe innan de fick varsitt litet pass till. Nog för att jag är "tränings-fanatiker" men en social paus är såååå trevlig att få!
 
Ida
Fritt följ hoppigt idagh med men jag jobbade speciellt på det och att hon inte ska hamna i ansiktshöjd i språngmarschen. Lite trixigt att inte råka klicka när hon ska till att hoppa utan göra det när hon travar fint. Men tar jag och fokuserar på det här ett par veckor så kommer det att ge resultat! Så nu vet jag vad Ida ska få träna ett tag fram över.
Inkallning bra fart men missade att ställa sig på "stå" en gång utan fortsatte bara…kanske var mitt tonfall fel? Sen gick det i alla fall riktigt bra med både stå och ligg utan att göra avkall på fart!
Rutan vis av gårdagen så var det med target idag och det gick bara bra. Faktiskt har farten förbättrats sen senast jag hade target så fartträningen har nog lönat sig…men nu kommer jag att träna med target ett tag så att hon börjar täna mitten av rutan igen.
Kvarsittande nu sitter hon riktigt stadigt och bra utan tendenser att lägga sig. Men vi tränar på, ska nog börja gömma mig också så att vi får in lite "elitkänningar" också. Det kan ju inte skada…det gäller att tänka framåt.
 
Gnista
Linförighet hade innan jag gick ut på plan med Gnista talat om för Mia hur jag gjort med ljud och att nu funkade det bra…skulle INTE ha sagt det för idag var hon ljudlig och skulle berätta både det ena och det andra plus att äta snö. Tjurkärring…men snart må väl löpet vara avklarat…skyller ju allt på det…för inte är väl min "gullhöna" så här inte…Blinkar
Läggande under gång fortsätter med att få till lite frivilliga ligg men det är ju stå som hon erbjuder mest så det är väl bara att jobba på och se till att inte armbågarna är uppe och luftar sig.
Inkallning inga problem i kvarsittandet och givetvis snygg fart!
Platsliggning bra, ligger kvar fint tills jag kommer tillbaka och verkar inte ha en tanke att hitta på något annat…hmmm.
"Runda stolpe" idag utan stolpe men med två stora oranga vägkoner som jag ställde på varsin sida om en tänkt stig på ca 40 m på var sida. Sen körde jag lite IPO-inspirerad springträning. Jag säger "runda" och så fick Gnista först runda den ena för att sen få belöning hos mig sen fick hon runda båda innan kongen kom, slutligen fick hon ta den första, den andra och så den första igen. Gnista tyckte att den här leken var skitkul! Hade varit roligare om jag haft flet stora koner men nu hittade jag bara två så det fick duga. Hon rundar i alla fall konerna jättesnyggt och alltid från vänstra sidan. Slarvar hon och får ett stopp eller om hon fuskar och vänder innan konen så står jag bara tyst och väntar, då gör hon ett nytt försök och det blir rätt. Nästa gång vi leker den här leken ska jag kanske låta henne nudda min hand innan hon får springa på nästa (handtarget) men jag har inte funderat färdigt om det är en bra idé eller inte. Vi får se…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s